Draudimo ekspertas pastebi, kad žalų skaičius paskutinėmis savaitėmis grįžta į prieš karantiną buvusį lygį.

„2020 metų kovą, kai šalyje buvo paskelbtas karantinas, keliai išties ištuštėjo. „Lietuvos draudimo“ statistikoje akimirksniu skaičiavome tris kartus sumažėjusius žalų rodiklius – turėjome apie 400 žalų per savaitę, tačiau tai netruko ilgai. Bendrovės rizikos specialistai fiksavo, kad eismo intensyvumas žymiai kritęs buvo tik vieną mėnesį, vėliau rodikliai ėmė po truputį kilti.

Lygindami šių ir praėjusių metų pavasario pradžią, skirtumą matome labai mažą – 2020 m. kovo pirmosiomis savaitėmis fiksavome 2441 žalą, o dabar turime jau 2572“, – avaringumą keliuose analizuoja „Lietuvos draudimo“ Žalų departamento direktorius Artūras Juodeikis.

Gyventojai intensyviai juda miestuose

Bendrovės duomenys rodo, kad didžiausias judėjimas ir avarijų kiekis fiksuojamas Vilniaus mieste, Klaipėdos mieste ir Kauno rajone.

Praėjusių metų kovo pradžioje žalų skaičius Vilniaus mieste siekė 369 per savaitę, o šių metų kovo pradžioje, tą pačią savaitę – 371 nelaimingą atsitikimą. Panašus judėjimas ir kituose miestuose: Klaipėdos mieste praėjusią savaitę fiksuotos 83 žalos per savaitę, o praėjusių metų tą pačią kovo savaitę būta dar mažiau – 71 žala. Kauno r. 2020 metų kovo mėnesį fiksuotos 45 žalos per savaitę, o praėjusią savaitę – 50.

Žalų ekspertas daro prielaidą, kad taip galėjo nutikti dėl keleto priežasčių.

„Negalėdami keliauti tarp savivaldybių, gyventojai aktyviai juda miestuose: sugalvoja veiklų savo savivaldybių ribose, taip pat pradėjo veikti dar daugiau prekybos vietų, buvo atvertos mokyklų durys pradinukams“.

Per savaitę išmokėta daugiau nei milijonas

Artūras Juodeikis pastebi, kad išmokėtos sumos žaloms taip pat grįžta į lygį prieš pandemiją, o kovo pirmąją savaitę sumų dydžiu net lenkė prieš metus buvusią kovo pradžią.

„Pernai, savaitę prieš paskelbiant karantiną, žalų suma siekė 1 milijoną 120 tūkst. eurų, o tą pačią savaitę šiemet žalų suma siekia daugiau nei 1 milijoną 330 tūks. eurų“, – pastebi Artūras Juodeikis.

Žvelgiant į rajonuose skirtas sumas transporto žaloms, jos šiemet taip pat jau grįžo į ankstesnį lygį.

„Vilniaus mieste šių metų kovo pirmą savaitę buvo išmokėta daugiau nei 330 tūkst. eurų suma, pernai tuo pačiu laikotarpiu už žalas mokėjome kiek daugiau nei 310 tūkst. eurų. Klaipėdos mieste taip pat matomas nežymus augimas. Žiūrint į tą pačią savaitę kovo pradžioje – pernai už žalas buvo išmokėta beveik 67 tūkst. eurų, o šiemet – kiek daugiau nei 72 tūkst. eurų per savaitę“, – skaičiais dalinasi draudimo bendrovės atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)