Patikrinęs to paties „Golf“, ant kurio buvo sumontuoti traktoriaus ratai, techninės apžiūros galiojimą, jis nustebo, kad vos prieš kelias dienas automobilis dar buvo techniškai tvarkingas ir dalyvauti eisme jam buvo leidžiama, valstybinio ženklo numeriai galiojo.

Tačiau po to, kai jo sukurtas projektas pateko į Lietuvos kelių policijos akiratį, techninė apžiūra (TA) buvo panaikinta, o valstybinio ženklo numeriai paskelbti negaliojančiais.

„Dar vakar live transliacijos metu patikrinau, kad žymiausias Lietuvos „Golf“ yra visiškai ir tvarkingai registruotas, su galiojančia TA, leidžiama dalyvauti esime ir t.t. Patikrinu šiandien ryte – viskas sustabdyta. Be jokio pranešimo, be jokio protokolo. Ar taip galima?“ – paskelbęs šią informaciją savo „Facebook“ paskyroje stebėjosi youtuberis.

Dar didesnis absurdas, pasak jo, yra tas, kad sprendimas, jog reikia naikinti TA, buvo priimtas remiantis vaizdo įrašu. Anot N. Daunoravičiaus, be jokios ekspertizės ar patikros, vien tik iš sukurto vaizdo siužeto, buvo nuspręsta, kad „Volkswagen Golf“ yra techniškai netvarkingas.

Tiesa, dar kartą pasitikrinęs informaciją N. Daunoravičius pripažino, kad suklydo ir pasikarščiavo.

„Štai kas būna, kai sureaguoji ant karštų! Vis dėlto pasibaigė draudimas ir tai tiesiog sutapimas“ – pasiaiškino vaikinas.

Gavo baudą po pasivažinėjimo

„Delfi“ primena, kad Lietuvos policija apie žymiam youtuberiui skirtą baudą paskelbė savo „Facebook“ paskyroje.

„Pažeidimo esmė – vairuodamas nustatytų techninių reikalavimų neatitinkančią transporto priemonę, kurios techninės charakteristikos pakeistos, t. y. vietoje gamintojo nustatytų ratlankių ir padangų, sumontuoti traktoriaus ratlankiai su padangomis, kurie išsikiša iš už transporto priemonės gabaritų (kėbulo), dalyvavo viešajame eisme važinėdamas gyvenvietės gatvėmis taip demonstruodamas savo išskirtinumą prieš kitus eismo dalyvius, naudojosi mobiliojo ryšio priemone (telefonu) rankomis, Vilniaus m., Savanorių pr. ir Liepsnos g. sankirtoje priekiniais automobilio ratais užvažiavo ir sustojo ant šaligatvio, kai galinė automobilio dalis liko važiuojamojoje kelio dalyje (sankryžoje), tuo trukdydamas pėsčiųjų ir transporto priemonių eismui, Savanorių pr. ir Naujosios Riovonių g. sankryžoje, sukdamas į kairę ir keisdamas važiavimo kryptį, nerodė įspėjamųjų posūkių šviesos signalų. Šiais savo veiksmais kėlė realų pavojų eismo saugumui, savo ir kitų eismo dalyvių sveikatai bei gyvybei.

Pažeisti KET 9, 15, 20, 82, 150.5, 150.8, 150.10, 223 punktų reikalavimai. Atsakomybė taikyta pagal ANK 420 str. 2 d., 415 str. 2 d., 417 str. 1–3 dalis“, – vardijo Lietuvos policija.

Su chuliganišku vairavimu nesutinka

N. Daunoravičius jau anksčiau pasakojo, kad kurdamas šį vaizdo įrašą nujautė, jog gali sulaukti pareigūnų dėmesio, bet tikrai ne dėl chuliganiško vairavimo, kaip viešai yra įvardijama.

„Visų pirma, mūsų idėja neturėjo jokių intencijų prieš kažką pasirodyti, kaip yra rašoma. Skelbiama, kad sukėlėme pavojų kitiems eismo dalyviams bei jų gyvybei, o mes visiškai to nedarėme.

Pirmiausiai mes šią transporto priemonę išsibandėme savo teritorijoje ir net nebūtume važiavę į gatvę, jei automobilis būtų nepatikimas ar matytume, kad yra galimybė sulūžti. Galiausiai, mes nieko neslėpėme. Mes nufilmavome vaizdo įrašą apie tai. Juk darant kažką blogo, vargu, ar kas filmuotų. Taip, filmuodami padarėme nusižengimų, pavyzdžiui, vairuojant buvo naudojamas telefonas be laisvų rankų įrangos, gal kažkur neparodėm posūkio – bet tai tiek. Ir visiškai būtų normalu už tai būti nubaustam ir už tai susimokėti baudą, bet dabar visa tai yra įvardijama kaip chuliganiškas vairavimas“, – stebėjosi pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (215)