Skaitytoja Sandra pasidalijo nuotrauka, kurioje užfiksuotas nelaimėlis „CityBee“ automobilis be ratų su prierašu „miklios rankelės pasidarbavo“. Internautai juokauja, kad kažkam prireikė žieminių padangų už lango vėl iškritus sniegui, kiti šmaikštavo, kad tai susiję su „CityBee“ neseniai pavogtais vartotojų duomenimis.

„Imu ir važiuoju. Viskas čia liuks“, – šmaikščiai pašiepė įmonės šūkį Marius.

„Nežinojau, kad ratus galima išsinuomoti“, – stebėjosi Rasa.

Internautai prisiminė ir daugiau versijų, kodėl įmonės automobilis galėjo nukentėti. Visai neseniai pasklido žinia, kad buvo nutekinti tūkstančiai „CityBee“ vartotojų duomenų.

„Čia už tai, kad duomenis paviešino“, – rašė Simonas.

Kiti prisiminė ir laikus, kai taip automobilį pastatytą ant plytų ir be ratų rasti buvo ne naujiena.

„Primena 2000 metus, kai rasdavo kiemuose be ratų ant plytų mašiniokus geresnius“, – komentavo Daiva.

Anot komentatorių, automobilis galėjo šiame kelkraštyje stovėti dar naktį ir tuo metu buvo su visais keturiais ratais.

„Atsimeni, apie pusę 1 dar su ratais stovėjo“, – draugo klausė Mindaugas.

Kaip informavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai, Odeta Vaitkevičienė, penktadienio rytą, 7.25 val. buvo gautas pranešimas, kad Kauno rajone, Ringaudų seniūnijoje, Miriniškių kaime, kelkraštyje stovi „CityBee“ įmonės automobilis be ratų.

Kaip minėjo O. Vaitkevičienė, apie įvykį pranešė pro šalį važiuojantys žmonės. Policijos pareigūnai nuvyko į įvykio vietą įvertinti situacijos ir patikslinti aplinkybių. Toliau bus sprendžiama ar pradėti ikiteisminį tyrimą ar ne.

Techninė pagalba atvyko per vėlai

Kaip pasakojo Svajūnas Aliukonis, „CityBee“ verslo operacijų vadovas, įmonės parkui priklausantis automobilis pateko į eismo įvykį, po kurio nebegalėjo būti eksploatuojamas. Todėl buvo iškviestas specialusis techninės pagalbos transportas.

„Deja, techninė pagalba šį kartą atvykti prie apgadinto automobilio galėjo tik ryte. Per naktį prie automobilio, panašu, pasidarbavo vagys, tad jis liko be ratų. Apie šį įvykį informavome policijos pareigūnus. Konkrečių žalos įvertinimo skaičių kol kas neturime“, teigiama „Delfi“ raštu atsiųstame atsakyme.

Pasak S. Aliukonio, kai „CityBee“ paslauga buvo visiems didelė naujiena, įmonė susidurdavo su labai daug įvairių neteisėtų, nusikalstamų mėginimų, bet laikui bėgant didžioji dauguma visuomenės suprato, kad jei automobilis yra skirtas bendram naudojimui, tai dar nereiškia, kad galima su juo daryti ką nori.

„Dabar vis dar retkarčiais iš mūsų automobilių dingsta ten esantys smulkūs daiktai. Pavyzdžiui, karantino pradžioje buvo nugvelbiamos dezinfekavimo priemonės. Tačiau su tokiais akiplėšiškais ir drastiškais poelgiais, kuomet būtų taip apvagiami „CityBee“ automobiliai, bendrovė susiduria jau itin retai, todėl panašūs incidentai labai stebina ir liūdina“, – sakė įmonės atstovas.