„Ar įmanoma kaip nors informuoti žmones, kaip važiuoti Karaliaus Mindaugo prospekte, kur vyksta ar nevyksta kelkraščio remontai? Kiek tekę važiuoti, visi važiuoja skirtingai, nei ženklo, nei kažkokio įspėjimo – žmonės važiuoja, kaip nori pagal nuotaiką“, – skundėsi skaitytojas.

Negana to pikti vairuotojai tuos, kurie, jų galva, juda neteisingai, dar apdalija nepadoriais gestais. Sutrikimas, pirmiausia, kyla nuo Birštono gatvės sankryžos važiuojant link „Akropolio“. Geltonos linijos srautą čia kreipia kairiau, tačiau dalis vairuotojų laikosi balto horizontaliojo ženklinimo.

Priešpriešinius srautus ties gaisrine skiria dviguba geltona linija, bet kai kurie pagal įprastą subraižymą čia įsigudrina ir apsisukti – „Kas vyksta Kaune“ vaizdo įraše matyti, kad tai kelia pavojingas situacijas, kai automobiliai tiesiog važiuoja vienas į kitą.

Itin chaotiškai į Karaliaus Mindaugo prospektą vairuotojai išsukinėja iš I. Kanto gatvės. Tai dažnai daroma iš pirmos juostos, kuri veda į Nemuno gatvę, kertant ištisinę liniją ir salelę, o dalis kiaurai per salelę iš prospekto neria į Nemuno gatvę.

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare nurodė, kad situacija dėl laikinų Karaliaus Mindaugo prospekto eismo juostų yra žinoma.

„Tiltą statantis rangovas jau organizuoja geltonos spalvos ženklinimo panaikinimą, darbai bus atliekami iškart pagerėjus oro sąlygoms, kitaip tariant, esant sausai kelio dangai“, – patikino M. Matusevičius.

Jis pridėjo, kad preliminari pėsčiųjų tilto į Nemuno salą statybos darbų pabaiga numatyta 2021 m. III ketvirtį. Šiuo metu taip pat vyksta kapitalinis Karaliaus Mindaugo prospekto šaligatvių remontas, dėl kurio eismo juostos vietomis susiaurėjusios.

Pagal Kelių eismo taisykles (KET), geltonos ištisinės bei brūkšninės linijos gali būti naudojamos eismo juostoms žymėti darbų vietoje. Ištisinę geltoną liniją kirsti draudžiama, o punktyrinę galima kirsti iš abiejų pusių, tačiau visais atvejais, kai geltonas ženklinimas naudojamas kartu su baltu, reikia vadovautis geltonomis linijomis.

Remiantis KET, viengubas ištisines linijas kirsti draudžiama, išskyrus tuos atvejus, kai jos žymi važiuojamosios dalies kraštą. Tuo metu užbrūkšniuotas arba uždažytas plotas žymi nukreipimo saleles, kuriomis važiuoti taip pat draudžiama.

Pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 1 d., kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas vairuotojams užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.