Neeiliniai lakstūno manevrai užfiksuoti Aleksote, Julijanavos ir Suvalkiečių gatvių sankryžoje. Kaip matyti vaizdo įraše, kliudęs kabelio trasos stulpelį lengvasis automobilis „Golf“ vėl grįžta į trasą, tačiau apie ką tik įvykusį eismo įvykį išduoda gatvėje besitęsiantis tepalų šleifas.

„Smarkiai viršijo greitį, prasinešęs pro posūkį prakirto karterį matyt, nes pasipylė tepalai. Paviešinkit, kokie lakstūnai gatvėse Kaune“, – įamžintus manevrus komentavo skaitytojas.

Kaunietis atkreipia dėmesį, kad „Golf“ vairuotojas nesusirūpina padaryta galima žala ir atsitrenkęs į stulpelį jo neapžiūri – tai gali būti traktuojama kaip pasišalinimas iš įvykio vietos.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė portalui nurodė, kad vairuotojas nustatytas, nustatinėjama sugadinto stulpelio priklausomybė ir padaryta žala.

Dėl minėto eismo įvykio pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena pagal LR ANK 426 str. 1 d. – nepaklusimas reikalavimui sustabdyti transporto priemonę arba pasitraukimas iš eismo įvykio vietos.

Remiantis Administracinių nusižengimų kodeksu, pasitraukimas iš eismo įvykio, su kuriuo vairuotojas yra susijęs, vietos pažeidžiant Kelių eismo taisykles, kai padaryta žala neviršija penkiolikos bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, užtraukia baudą vairuotojams nuo 600 eurų iki 1100 eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo 850 eurų iki 2000 eurų.

Bet koks turtas kelyje – ženklai, atitvarai ar kelkraščių blokai – turi apibrėžtą vertę ir savo šeimininkus. Pasišalinimas iš įvykio vietos baudžiamas vienodai, nepriklausomai nuo to, kokia žala padaryta.