Vyrui užkliuvo viešoje erdvėje paskelbta informacija, kad G. Landsbergiui už naudojimąsi telefonu buvo skirta minimali 15 eurų bauda.

„Man suformuotame protokole įrašyta, kad skirta bauda – 30 eurų. Įprasta bauda už naudojimąsi telefonu prie vairo, numatyta Administracinių nusižengimų kodekse, siekia 60-90 eurų“, – vardijo vyras, pastebėjęs, kad jam buvo skirta pusė minimalios baudos, kadangi per paskutinius metus nuobaudų jis neturėjo.

Vilnietis stebėjosi, kadangi ir vienu, ir kitu atveju nusižengimai buvo tokie patys, turėjo nesiskirti ir bauda.

Visgi kaip „Delfi“ pasakojo Ramūnas Matonis, Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas, skelbiant informaciją apie ministrui G. Landsbergiui skirtą baudą įsivėlė klaida.

„Buvo skirta 30 eurų bauda, ji jau yra sumokėta“ – sakė pareigūnas.

Tą patį pasakojo ir ministro atstovė spaudai Vytautė Šmaižytė, pabrėžusi, kad klaida įsivėlė greičiausiai dėl to, kad ministrą sustabdęs pareigūnas buvo ne iš Kelių policijos tarnybos.

„Jis žodžiu ministrui paminėjo, kad bus skirta 15 eurų bauda. Tačiau kai ministras prisijungė ir e.būdu mokėjo baudą, pamatė, kad ji yra 30 eurų ir ją susimokėjo“, – kalbėjo V. Šmaižytė, pabrėžusi, kad G. Landsbergis buvo nubaustas ne dėl to, kad telefonu kalbėjosi ar rašė žinutę.

Pasak atstovės spaudai, tuo metu G. Landsbergiui į telefoną atėjo žinutė ir jis šį pakėlė tam, kad pasižiūrėtų, kodėl telefonas suskambo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (263)