Kaip „Delfi“ komentavo Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) atstovas Evaldas Tamariūnas, naujos kartos greičio matuokliai jau veikia visu pajėgumu. Visiems įrenginiams atlikta metrologinė patikra, kas reiškia, kad jų užfiksuotus duomenis gali naudoti policijos pareigūnai.

Tačiau greičio viršijimų atvejų fiksavimas – ne vienintelė funkcija, kuria pasižymi naujos kartos greičio matuokliai.

Kaip pasakojo E. Tamariūnas, matuokliams įjungta ir dar keletas kitų funkcijų. 70 naujos kartos įrenginių fiksuoja greičio viršijimo atvejus abiem kryptimis, o taip pat įamžina ir tuos vairuotojus, kurių automobilių techninė apžiūra nebegalioja. Taip pat įamžinti bus ir tie, kurie neturi galiojančio civilinės atsakomybės draudimo, taip pat – važiuoja nesusimokėję kelių naudotojo mokesčio. Pasak specialisto, visos šios funkcijos įjungtos iš karto pradėjus veikti matuokliams.

70 momentinių greičio matuoklių – ne vieninteliai įrenginiai, atsirasiantys Lietuvos keliuose. Pasak E. Tamariūno, pagal anksčiau pasirašytas sutartis, valstybinė reikšmės keliuose šiemet bus įrengti ir dar 112 momentinių greičio matuoklių, kurie bus įrengti 56-iuose kelių ruožuose.

Pamatyti, kur įrengti naujieji momentiniai greičio matuokliai, galima šiame žemėlapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)