Šiuo metu Lietuvoje vidutinis greitis stebimas 25-iose kelių atkarpose.

Visgi buvo pradėti darbai ir iki metų pabaigos keliuose atsiras ir veikti pradės dar 100 vidutinio greičio matuoklių, skirti dar 50-ies kelių atkarpoms, kuriose bus matuojamas vidutinis greitis.

Be to, kaip „Delfi“ pasakojo Viktoras Lapinas, LAKD Saugaus eismo ir aplinkos apsaugos skyriaus patarėjas, pradėtos procedūros, reikalingos nupirkti dar 112 vidutinio greičio matuoklių.

Šie matuokliai turėtų keliuose atsirasti jau kitąmet ir bus įrengti 56 kelių, kuriuose būtina stebėti vidutinį greitį, atkarpose.

Kaip aiškino V. Lapinas, kai bus užbaigti įrangos montavimo darbai, Lietuvoje bus 800 km kelių, kuriuose matuojamas vidutinis greitis.

Vietos, kuriose atsiras nauji vidutinio greičio matuokliai, pasirinktos neatsitiktinai. Reikšmę turi nelaimingų įvykių skaičius, eismo intensyvumas, kiti parametrai.

Pamatyti, kuriose vietose atsiras naujieji vidutinio greičio matuokliai, galite paspaudę šią nuorodą.

Atsiras svarbiose vietose

Numatyta, kad vidutinis greitis bus pradėtas matuoti baisiausiu Lietuvos keliu pakrikštytame kelyje „Vilnius–Utena“. Čia matuokliai bus įrengti kelio 37-ame ir 43-iame kilometruose.

Tai nėra vienintelė atkarpa. Vidutinis greitis bus matuojamas ir šio kelio 85-ame ir 92-ame kilometruose. Būtent ties šiomis atžymomis stovės greičio matuokliai, kurie fiksuos į ruožą įvažiuojantį ir išvažiuojantį transportą, matuos greitį.

Didelio dėmesio sulaukė kelias Vilnius–Varėna–Gardinas. Šis kelias nuo seno garsėja kaip itin avaringas, tad čia bus įrengtos net trys vidutinio greičio matavimo zonos. Kelio 106-ame ir 121-ame, 33-iame ir 43-iame, 78-ame ir 85-ame kilometruose bus pastatyti greičio matuokliai.

Greičio mėgėjai, manantys, kad Lietuvos magistralėse gali nepaisyti leistino greičio ribojimo, taip pat turės būti atidesni važiuodami nuo Vilniaus į Panevėžį ir atgal. A2 magistralėje vidutinio greičio matuokliai atsiras kelio 110-ame ir 121-ame kilometruose. Taip pat – kelio 121-ame bei 126-ame kilometruose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (313)