Vaizdo registratoriumi įamžinta situacija rodo, kuo gali baigtis toks vengimas pasižvalgyti į šalis prieš atliekant manevrą.

Vaizdo įraše matyti, kaip kelių eismo juostų gatvėje dešiniau važiavusio automobilio vairuotojas, priartėjęs prie pat priešais jį važiavusio sunkvežimio, nusprendžia tuojau pat rikiuotis į kairę pusę.

Deja, ten jau važiuoja „Volkswagen“. Nepaisant to, pirmojo automobilio vairuotojas vis tiek atlieka manevrą, taip savotiškai išstumdamas „Volkswagen“ vairuotoją iš eismo juostos, kuria šis važiavo.

Tiesa, matyti, kad paskutinę akimirką besirikiavusio automobilio vairuotojas pamato, kad bando „užvažiuoti“ ant kito eismo dalyvio, tad staiga stabdo ir mėgina grįžti į savo eismo juostą. Visgi toks manevras jau pavėluotas.

„Volkswagen“ vairuotojas, išgąsdintas įžūlaus manevro, taip pat metasi į kairę pusę, tačiau manevrą atlieka per staigiai ir automobilio nesuvaldo.

Trenkiasi į atitvarus, o atšokęs nuo jų – sustoja viduryje eismo juostos. Negana to, į automobilį trenkiasi ir iš paskos važiavęs bei visą situaciją vaizdo registratoriumi nufilmavęs vairuotojas.

Smūgio būta tokio stipraus, kad abu automobiliai iščiuožia į kelio vidurį, o „Volkswagen“ išsiskleidžia šoninės saugos pagalvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)