Jau kuris laikas spaudžiant minusinei temperatūrai, dangų užklojo debesys, iš kurių ketvirtadienio vakarą iškrito ir pirmosios šių metų žiemos snaigės. Kelininkams darbuojantis pagrindinėse miesto gatvėse, apsnigtų ir slidžių kelio ruožų mieste galima buvo rasti tikrai nemažai.

Žurnalistams tik išvykus į gatves, netruko nei 5 minučių, kaip pavyko sutikti pirmuosius, sniegu labiausiai besidžiaugiančius, vairuotojus. Čia šonaslydžio gebėjimus vairuotojai rodė gatvių sankirtose ir žiedinėse sankryžose.

Vieša paslaptis, kad sniegui nuklojus gatves, drifto mėgėjų populiari susirinkimo vieta yra Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje esanti aikštelė. Čia savo gabumus susirenka parodyti ne vienas vairuotojas. Atvykus į lokaciją, veiksmo iš tiesų netruko. Vienas po kito, automobiliai slydo šonu, o susidomėję stebėtojai galėjo grožėtis stovėdami tolėliau nuo veiksmo sūkurio. Laimei, nelaimingų atsitikimų pavyko išvengti ir užfiksuoti susidūrusių automobilių neteko.

Nors pirmasis sniegas daugeliui vairuotojų ketvirtadienio vakarą pasibaigė ir ne taip laimingai, per pirmąją valandą nuo iškritusio sniego, Kauno policijos pareigūnai užfiksavo bent 6 eismo įvykius, kurie įvyko dėl slidžios kelio dangos.

Žurnalistams intriguojančios medžiagos netrūko, o susirinkę ekstremalių pojūčių mėgėjai greitai susidomėjo su filmavimo įranga apsišarvavusiais reporteriais. Prie automobilio prisistatė dešimtys slystančių automobilių fanų su klausimais kokiu tikslu filmuojama ir ar ši medžiaga nepasieks policijos pareigūnų.

Susirūpinę jaunuoliai greičiausiai žino, kad administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad už pavojingą vairavimą numatyta bauda nuo 170 iki 230 eurų ir teisės vairuoti atėmimas nuo 3 iki 6 mėn., o už chuliganišką vairavimą numatyta bauda nuo 450 iki 550 eurų ir teisės vairuoti atėmimas nuo 12 iki 24 mėn.

Neatsigynė ištroškusių „ekstrymo“

Apie chuliganišką vairuotojų elgesį ketvirtadienio vakarą pranešė ir techninių sporto šakų kompleksas „Nemuno žiedas“.

„Pirmas sniegas ir nei vartai, nei blokai ant įvažiavimų nepadeda. Šį vakarą netrūko važinėjančių ne tik senojoje trasoje, bet ir pačiame žiede. Jau šią savaitę dar kartą bus „užbarikaduoti“ visi įvažiavimai, o su pareigūnais sutarėme, kad iškritus sniegui profilaktiškai aplankys ir mūsų trasą“, – pranešė „Nemuno žiedas“ ir pridūrė, kad į pažeidėjų sąrašą įtraukti net profesionalūs sportininkai ar teisėjai.

„Gaila, kad važinėjančių tarpe tenka matyti ir profesionalius sportininkus, už saugumą autosporte atsakingus asmenis bei teisėjus. Ypatingai šiuo metu, kai didžioji dauguma autosporto renginių solidarizuojasi ir nevykdo renginių.“

Eismo sąlygos sudėtingos

Dėl naktį buvusio snygio ir lijundros penktadienio rytą eismo sąlygos yra sudėtingos beveik visoje Lietuvoje, pranešė Eismo informacijos centras.

Magistraliniai keliai daugiausia šlapi, vietomis su šlapio sniego provėžomis. Krašto ir rajoniniai keliai yra padengti sniego sluoksniu, vietomis provėžoti, slidūs. Keliai yra valomi ir barstomi.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną daug kur numatomi krituliai, daugiausia silpnas lietus, dulksna. Daug kur bus lijundra, plikledis. Aukščiausia oro temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos.