„Taip atrodo automobilis pravažiavus per tvarkomą, bet neuždarytą Laisvės prospekto Vilniuje ruožą tarp prekybos centro „Mada“ ir „Spaudos rūmų“, – pasakojo „Delfi.lt“ parašęs skaitytojas.

Pasak jo, derva remontuojamame kelio ruože buvo aptaškyti abu automobilio šonai ir galas.

„Galbūt Vilniaus savivaldybės ar jų rangovų atstovai galėtų nurodyti, kur galima kreiptis dėl žalos atlyginimo?“ – piktinosi vyras.

Ribojo greitį, atskyrė juostas

Kaip „Delfi.lt” pasakojo Raimondas Jacunskas, Vilniaus miesto savivaldybės Eksploatacijos poskyrio patarėjas, Laisvės prospekto atkarpa nuo Viršuliškių gatvės iki Spaudos rūmų buvo pradėta remontuoti dar spalį. Beveik 700 m prospekto dalyje paklotas ištisinis asfaltas, pakeisti kelio bortai, atnaujintos 5 viešojo transporto stotelės, po darbų bus ir naujas gatvės ženklinimas. Prospekto remontui Vilniaus savivaldybė skyrė apie 500 tūkst. eurų.

Anot R. Jacunsko, minėtoje gatvės atkarpoje, padengtoje bitumine emulsija, buvo ribojamas leistinas greitis iki 30 km/val. Be to, skiriamaisiais ženklais buvo atskirtos eismo juostos.

„Visgi dalis vairuotojų nepaisė kelio ženklų ir judėjo per tvarkomą prospekto atkarpą. Nesilaikant kelio ženkluose nurodyto greičio, bituminė emulsija galėjo aptaškyti ir žmogaus, ir iš paskos važiuojantį automobilį“, – aiškino pašnekovas, pabrėžęs, kad vairuotojai turėtų laikytis kelio ženklų nurodymų ir nevažiuoti tarp juostų, kuriose vyksta gatvės tvarkymo darbai.

Kaip „Delfi.lt“ komentavo savivaldybės teisės grupės specialistai, darbus Laisvės pr. atkarpoje vykdžiusi bendrovė „Kerista“ vilniečiui pateikus sąskaitą faktūrą apmokės patirtas išlaidas už suteiktas plovyklos paslaugas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)