Vilnietis sunkiai įtikimą vaizdą įamžino įvažiuodamas į Vilniaus Gerosios Vilties g. žiedinę sankryžą. Dar rugpjūčio pradžioje nufilmuotame vaizdo įraše matyti, kaip tinkamo tarpo įsiliejimui į eismą laukiantys vairuotojai bando įvažiuoti į žiedą. Panašu, kad radęs tinkamą progą į žiedinę sankryžą staigiau spustelėjęs akceleratorių įšoka „Volkswagen Caddy“ vairuotojas.

Tačiau po akimirkos prie jo automobilio galo prišoka BMW E60 vairuotojas. Pastarasis, kaip pasakojo situacijos liudininkas, „Delfi“ atsiuntęs vaizdo įrašą, grėsmingai prisispaudė ir mygė garso signalą, taip išreikšdamas nepasitenkinimą.

Vien to BMW vairuotojui neužteko. Pamėginęs „Caddy“ apvažiuoti per dešinėje esančią eismo juostą, BMW vairuotojas pamėgino rikiuotis per ištisinę liniją. Visgi pamatęs, kad ten jau yra kitas automobilis, įpykęs vairuotojas nesutriko: „Volkswagen Caddy“ vairuotoją aplenkė per eismui neskirtą, dryžiais pažymėtą žiedinės sankryžos dalį, ir tuoj pat kirto per stabdžius.

Iškart po to BMW vairuotojas įsijungė avarinius žibintus ir visiškai sustabdė eismą žiedinėje sankryžoje, nė kiek nekreipdamas dėmesio į esančius aplink. Kaip „Delfi“ pasakojo įvykio liudininkas, nuvažiuodamas jis matė, kad E60 vairuotojas išlipęs iš savo automobilio nusprendė nueiti ir paauklėti „Caddy“ vairuotoją.

Tąkart „Delfi“ situaciją komentarą policijos pareigūnai pabrėžė, kad BMW vairuotojo elgesys kelyje gali būti įvertintas kaip chuliganiškas vairavimas. Tokiu atveju jam būtų skirta 450-550 eurų bauda, o apie teisę vairuoti jis galėtų pamiršti 1-2 metams. Be to, akcentavo pareigūnai, įvertinti reikėtų ir „Caddy“ vairuotojo elgesį – ar šis nesukėlė avarinės situacijos.

Prireikė trijų mėnesių

„Delfi“ redakcijai parašęs vyras pasakojo, kad vaizdo įrašą sukėlė ir į ePolicija.lt – elektroninę pranešimų apie pažeidimus sistemą. Tiesa, kadangi pastaroji leidžia prisegti viso labo 20 megabaitų dydžio bylas, vaizdo įrašą jis pateikė pridėdamas nuorodą į medžiagą, patalpintą internete.

Tačiau po trijų mėnesių pasiekęs atsakymas vilnietį pribloškė.

„Trūksta duomenų, nėra įrodymų (neatidaro nuorodos). Aišku, kad nuoroda vaizdo medžiagai tapo neaktyvi po tiek laiko. Ir policija nesugebėjo per daugiau nei tris mėnesius jos atsisiųsti“, – stebėjosi pašnekovas.

Anot jo, jei jis nebūtų rodęs papildomos iniciatyvos, įvykis būtų tiesiog pamirštas, nors policijos pareigūnai turėtų būti suinteresuoti, kad panašūs atvejai kelyje nesikartotų.

„Pateikdamas medžiagą aš nurodžiau visus savo kontaktus, tai galėjo juk paskambinti ar parašyti, kad įdėčiau vaizdo medžiagą iš naujo. Bet, deja“, – kalbėjo vyras.

Nuramino: pažeidėjas nubaustas

Ramūnas Matonis, Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas, „Delfi“ pabrėžė, jog tikrai nėra taip, kad BMW vairuotojas, sustabdęs visą eismą Gerosios Vilties žiede, liko nenubaustas.

Vilniaus kelių policija informavo, kad pažeidėjui skirta 450 eurų bauda ir 12 mėnesių atimta teisė vairuoti“, – kalbėjo jis.

Anot R. Matonio, stebėtis, kad pareigūnams prireikė trijų mėnesių, neverta: pradėjus administracinę teiseną, jos senatis gali būti iki dvejų metų.

Jis neslėpė, kad tiesa, kad šiuo metu ePolicija.lt sistema galima perduoti tik nedidelio dydžio bylas, mat ši sistema buvo projektuojama prieš dešimtmetį. Tad naudojami sprendimai buvo pritaikyti dokumentų ir nuotraukų, o ne didelių vaizdo bylų perdavimui.

„Žinome apie tokią problemą, ją numatyta spręsti 2021-aisiais, kartu su kitais sistemos ePolicija.lt pokyčiais. Šiuo metu norint atsiųsti didesnę bylą, jeigu tokia papildoma medžiaga yra būtina, su medžiagą nagrinėjančiu darbuotoju sutariama, kokiu būdu medžiaga gali būti perduota“, – akcentavo R. Matonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)