„Žmogaus saugumas – prioritetas visame pasaulyje! O, ar mūsų vaikai ir mes esame saugūs?!“, – klausia vaizdo įrašu pasidalijusi Romainių bendruomenė.

Rugsėjo 29-osios rytą užfiksuotame vaizdo įraše matyti, kaip Liucijanavos gatvės kelkraščiu į mokyklą skubanti mergaitė suklumpa ir krenta į važiuojamąją kelio dalį. Laimei, tuo pat metu gatve važiavęs automobilis spėja pristabdyti, o mažametė nepasimeta ir tučtuojau atsistoja.

Vos tik pasidalijus vaido įrašu, Romainiuose gyvenantys kauniečiai kaip mat suskubo peikti Kauno miesto savivaldybę.

„Gyvenam Europos mieste, o infrastruktūra kaip Rusijos ar Rumunijos kaime. Kiek verta žmogaus gyvybė?“, – samprotavo internautas.

Čia pat gyvenanti moteris neslėpė, kad šaligatvių nebuvimas skaudi Romainių mikrorajono problema.

„Baisu! Romainiuose būtini šaligatviai ir kuo skubiau, ypač link autobusų sustojimų! Bivylių, J. Semaškos, Romainių, Medekšinės, Liucijanvos, Lubinų, Kaimelės, Vijūkų gatvėse“, – dėstė moteris.


Pasidalijo į dvi stovyklas

Tiesa, vaizdo įrašą matę kauniečiai susiskirstė į dvi stovyklas. „Kad nėra šaligatvių negerai, bet ir nuo jų galima nukristi ant važiuojamosios dalies“.

Internautai atkreipė dėmesį, kad labai dažnu atveju dėl nelaimės būna kalti ne šaligatviai, o mobilieji telefonai. Kauniečiai spėliojo, kad užfiksuotame vaizdo įraše į važiuojamąją dalį virtusi mažametė rankoje taip pat turėjo mobiliųjų telefoną, o pakilusi nuo gatvės ir vėl akis įsmeigė į jį.

„Reikėtų vaikus mokyti, kaip saugiai vaikščioti, o ne viską nurašyti ant šaligatvių nebuvimo“, – komentavo kaunietis.

Šaligatviai reikalingi ne tik Romainiuose

Su siaubu Romainiuose užfiksuotą vaizdo įrašą stebėjusios moterys teigia, kad šaligatvių nebuvo problema kamuoja ir Mastaičius bei Palemoną.

„Čia mano didžiausias siaubas… Kaip baisu dėl vaikų einančių šalikele. Mes, Mastaičiuose, turim lygiai tokią pat atkarpą, kur vaikai iš mokyklos ar autobuso eina pakraščiu… nėra šaligatvių“, – komentavo Kauno rajone gyvenanti moteris.

„Ne vien Romainiuose vaikai eina į mokyklą važiuojamąja kelio dalimi, kur nėra šaligatvių. Palemone lygiai tas pats“, – antrino dar viena moteris.