Žirmūnų gatvėje tokie, beveik nematomi, stacionarai“, – su tokia žinute apie radinį Vilniaus Žirmūnų gatvėje pranešė vienas grupės „Trikojis Vilniuje“ narių.

Nuotraukose – ant stulpo užkeltas radaras, primenantis vieną moderniausių greičio matuoklių, gebančių stebėti ir eismą viešojo transporto juostoje, ir važiavimą per raudonos šviesos šviesoforo signalą, sostinės Konstitucijos prospekte.

Bus ne vienas, o du

Kaip „Delfi“ pranešė Vilniaus miesto savivaldybės atstovai, vairuotojai iš tiesų pastebėjo Žirmūnų gatvėje įrengiamą greičio matuoklį.

Kaip skelbiama savivaldybės komentare, atnaujinant Žirmūnų, Minties ir Šilo gatves, ties pastatais, esančiais Žirmūnų g. 22 ir Žirmūnų g. 52, suplanuota suprojektuoti ir įrengti stacionarius greičio ir raudono šviesoforo signalo pažeidimų kontrolės įrenginius.

„Šiuo metu vykdomi įrenginių derinimo ir testavimo darbai bei ruošiamasi įteisinimo ir metrologinės patikros procedūroms“, – teigiama savivaldybės atsiųstame atsakyme.

Naujai montuojami greičio matuokliai vienu metu stebės visas keturias eismo juostas ir galės užfiksuoti tiek tolstančio, tiek artėjančio transporto greitį. Taip pat „blykstelėjimo“ sulauks ir tie, kurie į sankryžą įvažiuos degant draudžiamam šviesoforo signalui.

Kaip skelbia savivaldybė, artimiausiu metu toks pats įrenginys atsiras ir Tuskulėnų gatvėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)