Šį penktadienį ir šeštadienį, rugsėjo 4-5 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančioje „Autobazar“ parodoje, komercinio ir specialaus transporto įrengimu besispecializuojančios įmonės „Tukada“ stende bus galima apžiūrėti juodą „Volkswagen Passat“ automobilį. Iš išorės, tai niekuo neišsiskiriantis sedanas, tačiau viduje jis slepia daugybę modernių technologijų pažeidėjams keliuose drausminti, kurias naudos Valstybės sienos apsaugos pareigūnai.

Po variklio gaubtu slepiasi galingiausias dyzelinis variklis „Passat“ modelio gamoje. Dviejų litrų agregatas su dviem turbinomis pasiekia 240 AG, jis varomas visais ratais. Nors iki 100 km/val automobilis gali pagreitėti per 6 sekundes ir yra pajėgus įsibėgėti iki 247 km/val greičio, pareigūnams nebus jokios būtinybės naudoti potencialą vos tik pamačius pažeidėją. Automobilis bus naudojamas patruliavimui ir eismo keliuose stebėjimui, o Amerikietiškos sistemos nusižengimus fiksuos automatiškai.

„Tukada“ sumontuoti radarai geba ne tik matuoti nuvažiuojančių ir parvažiuojančių automobilių greitį, bet ir atpažįsta numerius, kurie yra automatiškai keliami į sistemą. Automobilis be pareigūnų įsikišimo galės fiksuoti ne tik greičio viršijimo atvejus. Kiekvieno automobilio nuskenuotas valstybinis numeris bus automatiškai siunčiamas į serverį, kuris tikrins, ar mašina turi civilinės atsakomybės draudimą, ar turi galiojančią techninę apžiūrą.

Negana to, visus valstybinius numerius skaitanti ir tikrinanti sistema pareigūnams akcentuos tuos automobilius, kurie jau yra susidūrę su teisėsauga. Jeigu konkretus automobilis bus įėjęs į istoriją kad, pavyzdžiui, jo vairuotojas vairavo išgėręs, pareigūnai galės atkreipti į tai dėmesį ir jį patikrinti. Bus matomi ir vogti automobiliai.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai juo patruliuos ne tik pasienio ruože, bet ir visos Lietuvos teritorijoje. Daugeliu atveju jiems net nereikės stabdyti vairuotojų dėl nusižengimų, su šalies duomenų baze sujungta sistema pažeidimus fiksuos automatiškai, o kad dirbantiems automobilyje juos apdoroti būtų lengviau, „Tukada“ sumontavo bevieles valdymo sistemas.

Juodasis „Volkswagen Passat“, kaip ir priklauso, apginkluotas paslėptais raudonos ir mėlynos spalvos LED švyturėliais, kurie matomi tiek iš priekio, šono ir galo. Turi garsiakalbį, filmavimo kameras, salone - garso įrašymo įrangą.

„AutoBazar“ parodoje „Tukada“ parodys ir kitus jų įrengtus specialiųjų tarnybų automobilius bei individualiai pritaikytą komercinį transportą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (221)