„Kai kurie vairuotojai savo automobilius sugalvoja statyti šitaip“, – sarkazmo neslėpė laiško autorius, pasidalinęs nuotrauka, kurioje matyti automobilis, pastatytas kone viešojo transporto stotelėje.

Visgi transporto priemonė palikta taip, kad neužvažiuotų ant geltonos spalvos zigzago, kuris, remiantis Kelių eismo taisyklėmis (KET) reiškia tai, kad statyti automobilius ar stovėti zigzago apibrėžtame plote draudžiama.

KET pažeidimas, kai sustojama ir stovima vietose, kur tą draudžia daryti ženklai ar kelio ženklinimas, vairuotojui užtrauktų 30-90 eurų baudą. Visgi šiuo atveju automobilis paliktas neužvažiuojant ant geltonu zigzagu pažymėtos vietos, taip pat nepastatytas ir viešojo transporto stotelėje, kurioje trukdytų maršrutiniam transportui.

Ne viskas taip, kaip atrodo

Vairavimo instruktorė Olga Židovlenkova, komentuodama nuotraukoje įamžintą situaciją „Delfi“, pabrėžė, kad nors geltonas zigzagas ir stovėjimas ant jo reiškia KET pažeidimą, nebūtinai situacija yra tokia, kokia atrodo praeiviams.

„Visiškai realus scenarijus, kad automobilis tiesiog išriedėjo iš priešais buvusios stovėjimo vietos. Ir praeivių vietoje pagalvočiau, ar tikrai reikia fotografuoti, ar geriau patikrinti, ar įmanoma automobilį nustumti į saugią vietą, mat palikti jo taip negalima“, – akcentavo žinovė.

Ji pasakojo, kad ir pati gatvėje buvo pamačiusi šitaip nuriedėjusį automobilį, tad aplinkinių padedama nustūmė jį atgal į stovėjimo vietą, o po ratu pakišo plytgalį, kad šis vėl neišriedėtų į gatvę.

„Kiti irgi šaipėsi, kol nesuprato, kas nutiko. O vairuotojui palikome raštelį, kad kitą kartą nepamirštų užtraukti rankinio stovėjimo stabdžio ir įsijungti pirmos pavaros“, – kalbėjo pašnekovė.

Ką reiškia geltonos linijos

Kaip nurodo KET, geltona linija įprastai žymi vietas, kur sustoti ir stovėti draudžiama. Taip pat ištisinė geltona linija gali būti naudojama kelio darbų vietose eismo kryptims žymėti. Šią liniją kirsti draudžiama. Svarbu ir tai, kad jeigu geltona linija naudojama drauge su baltomis ženklinimo linijomis, vadovautis reikėtų geltonąja.

Brūkšninė geltona linija žymi vietas, kur draudžiama stovėti. Be to, ji gali būti naudojama ir kelio darbų vietose. Tokiu atveju šią liniją galima kirsti iš abiejų pusių. Ir, jeigu linija naudojama su baltomis kartu, vadovautis reikėtų geltonąja.

Geltonos spalvos zigzagas žymi kelio vietą ar pusę, kur per visą zigzago ilgį uždrausta stovėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)