Laidoje „Delfi Rytas“ apsilankęs Dainius Šalomskas, Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas, policijos turima statistika išduoda, kad kasmet rugsėjį, lyginant su rugpjūčiu, eismo įvykių skaičius, kuriuose prireikia policijos pareigūnų įsikišimo arba yra sužeistųjų, išauga maždaug penktadaliu.

Į ką kreips dėmesį

Tokia statistika lėmė, kad policijos pareigūnai tradicinėmis tapusių eismo dalyvių patikrų neatsisako ir šiemet.

„Nuo pat rugsėjo 1 d. iki rugsėjo 25 d. stiprinsime kontrolę prie mokyklų ir darželių, taip pat budėsime tose vietose, kur renkasi jaunimas. Kreipsime dėmesį į tai, kaip į mokyklą vežami vaikai, ar jie teisingai prisegami, ar teisingai važiuoja maršrutinėse transporto priemonėse“, – pasakojo D. Šalomskas.

Policijos pareigūnai imsis ir daugiau veiksmų. Pavyzdžiui, keliuose laukia atsitiktiniai mokyklinių, o taip pat ir maršrutinių, autobusų ir kitų transporto priemonių, vežančių vaikus į mokyklas ar iš jų, vairuotojų blaivumo patikrinimai, bus tikrinama ir transporto priemonių techninė būklė. Pavyzdžiui, bus siekiama užtikrinti ir kontroliuoti, kad būtų laikomasi nustatytų keleivių vežimo reikalavimų, būtų tikrinama, ar vairuotojai naudoja vaikų prisegimo sistemas, ar tinkamai pritvirtintos specialios kėdutės, ar keleiviai automobilio priekyje ir gale naudoja saugos diržus.

D. Šalomskas pasakojo, kad visų džiaugsmui, vis rečiau galima pamatyti automobilį, kuriame vaikai nesėdi saugos kėdutėse ar yra neprisegti. Tačiau, atkreipė dėmesį pareigūnas, patys suaugusieji, sėdę ant galinės sėdynės, diržą prisisegti pamiršta, o baudžiami teisinasi, kad važiavo netoli, kad nieko blogo negalėjo atsitikti. Beje, bauda už saugos diržų nesegėjimą – 60-90 eurų.

Ką dar galima padaryti?

Anot pašnekovo, laiko atlikti namų darbus dar yra. Tad, ragino jis, pradinukų, kurie šiemet pirmą kartą pradės eiti į mokyklas, tėvams vertėtų net kelis kartus drauge su atžala nukeliauti iki ugdymo įstaigos ir atgal, kad vaikas gerai prisimintų kelią ir žinotų, kaip jį įveikti saugiai. Tėvams, kurie į mokyklą atžalas veš automobiliu, pareigūnas patarė išsinagrinėti, kaip iki jos galima nuvažiuoti, kur palikti automobilį, kad nereikėtų blaškytis ir blaškyti kitų.

„Tiems, kurie šį rudenį atkeliauja į Vilnių studijuoti ar dirbti pirmą kartą, taip pat patarčiau išsinagrinėti maršrutus iki darbovietės, mokymo įstaigos, kad būtų aišku, ir kaip nuvažiuoti patogiausia, ir kur palikti automobilį“, – sakė D. Šalomskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)