Vaizdo įraše – kelias, vedantis iš Vilniaus į Druskininkus. Dvejose eismo juostose eismas – intesyvus, gausu sunkvežimių, lengvųjų automobilių. Vairuotojai, dažniau važiuojantys šia kryptimi, žino, kad kelias čia apkrautas, tačiau siauras, lenkti jame sudėtinga, tad ir nelaimių nestinga.

Ne viena avarija čia baigėsi žmonių žūtimis, o dažniausia avarijų priežastis – išvažiavimas į priešingos krypties eismo juostą neįvertinus, kiek toli joje esantis automobilis, kaip greitai juda kiti eismo dalyviai.

Visgi vaizdo įraše matyti, kad staiga kelią vaizdo registratoriumi filmuojančio automobilio vairuotojas trūkteli į šalį ir pasitraukia į kelkraštį. Netrukus paaiškėja priežastis: ignoruodamas ant kelio esančią ištisinę liniją, draudžiančią lenkti, į priekį skuba „Volkswagen Passat“ vairuotojas.

Vokiško universalo vairuotojas visiškai nepaiso fakto, kad priešingoje eismo juostoje – įsibėgėjęs vilkikas, o už jo dar keli kiti lengvieji automobiliai. Vyras važiuoja kelio viduriu, versdamas pasitraukti kitus eismo dalyvius.

Jo lenkimas nesibaigia avarija, tačiau „Delfi“ primena, kad avarijų šiame kelyje buvę labai daug. Čia į nelaimingą atsitikimą prieš kelis metus yra patekęs ir buvęs vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas. Tąkart didelę automobilių koloną lenkęs vairuotojas nerado saugaus tarpo, kad galėtų grįžti į savo eismo juostą, ir rikiavosi taip, kad vos nenustūmė E. Misiūno vairuojamo automobilio nuo kelio.

Vadina pavojingu

Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyriausiasis tyrėjas Rytis Vosylius „Delfi“ komentavo, kad tai, ką pavyko įamžinti Druskininkų kryptimi važiavusiam vairuotojui galima vertinti kaip pavojingą vairavimą.

Tokia veikla apibrėžta Administracinių nusižengimų kodekso 420-ame straipsnyje. Jame kalbama, kad vairavimas padarant vienu metu ar paeikiui kelis eismo saugumui grėsmę keliančius Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus, lenkimas vietose, kur draudžiama lenkti, pavojingų situacijų, dėl kurių kiti eismo dalyviai turi staigiai keisti judėjimo greitį, kryptį ar imtis kitų veiksmų savo ar kitų žmonių saugumui užtikrinti, sukėlimas, taip pat ir pavojingos situacijos sukėlimas įvažiuojant į priešpriešinę eismo juostą, vadinamas pavojingu vairavimu.

Anot R. Vosyliaus, toks elgesys vairuotojui užtraukia 170-230 eurų baudą, o taip pat ir privalomą teisės vairuoti atėmimą 3-6 mėnesiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (375)