Be priežiūros paliktos stovėti transporto priemonės ne tik apriboja kitų vairuotojų galimybes naudotis bendromis vietomis automobiliams statyti, bet ir yra opi problema aplinkosauginiu požiūriu.

Savivaldybė informuoja, kad bus vykdomos neeksploatuojamų transporto priemonių, kurios neturi savininkų (ar kurių savininkai nėra žinomi), pripažinimo bešeimininkiu turtu procedūros, kurių metu automobiliai bus perimami Savivaldybės žinion – nuvežami ir saugomi, kol atsiras savininkas arba teismas priims sprendimą dėl jų pripažinimo bešeimininkiu turtu.

Automobilių savininkus prašoma iki 2020-07-31 transporto priemones patraukti iš bendrojo naudojimo vietų, priešingu atveju automobiliai bus nuvežti priverstinai.

Savivaldybės pateiktame sąraše – automobiliai, likę be šeimininkų, kone visose miesto seniūnijose. Jame – netrūksta automobilių su užsienietiškos registracijos valstybiniais numeriais, taip pat – ir „premium“ segmento modelių, tokių kaip BMW ar „Audi“. Tarp paliktų be šeimininkų transporto priemonių – netgi priekaba.

Visą automobilių, kuriuos ruošiamasi perimti savivaldybės žinion, sąrašą galite rasti čia.