Iš viso, skelbiama policijos pranešime, dėl kelio ženklo sustoti (stovėti) reikalavimo nesilaikymo buvo surašytas net 81 administracinio nusižengimo protokolas.

Kaip pasakojo pareigūnai, Trakuose prie Akmenos ežero įrengto paplūdimio atvykę poilsiautojai dažniausiai nesivargina palikti savo transporto priemonių vienoje iš šalia esančių trijų įrengtų automobilių stovėjimo aikštelių.

Automobiliai paliekami kelkraščiuose iš abiejų pusių, nors ten įrengti kelio ženklai nurodo, kad sustoti ir stovėti draudžiama, mat šiame kelyje leistinas greitis siekia 70 km/val., o neretai važiuoja ir daug sunkiasvorės technikos.

„Toks neleistinas automobilių parkavimo būdas kelią pavojų eismo dalyvių saugumui. Per visą vasaros sezoną Trakų policijos pareigūnai minėtame kelio Trakai-Vievis ruože nustato ir surašo šimtus administracinio nusižengimo protokolų“, - akcentavo pareigūnai.

Tokia situacija verčia ieškoti ir kitų sprendimų nei tik baudos. Teigiama, kad liepos viduryje vykusiame susitikime su Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) laikinuoju direktorium Remigijumi Lipkevičium buvo aptartos ir atitvarų įrengimo galimybės, ir greičio ribojimo poreikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)