Savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ Lietuvos policijos pareigūnai pasidalino nuotrauka, kurioje „Renault“ vilkiko valstybinis numeris „patobulintas“. Buvo uždažyta dalis numerio ženkle esančių simbolių.

„Eisme su tokiais numeriais dalyvauti draudžiama. Nustačius visas aplinkybes paaiškėjo, kad transporto priemonei taip pat neatlikta privalomoji techninė apžiūra“, – pabrėžė pareigūnai, pridūrę, kad vairuotojui buvo skirta bauda.

Dar vienas vairuotojas pateko į policijos akiratį Kaune. Čia pareigūnai užfiksavo „Audi“, ant kurios valstybinio numerio buvo priklijuota speciali plėvelė, kuri tada, kai blyksteli greičio matuoklio blykstė, maskuoja valstybinį numerį.

Automobilį vairavusiai merginai buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir skirta solidi bauda. Už numerio slėpimą ar maskavimą pagal Administracinių nusižengimų kodeksą numatyta 240-340 eurų bauda bei teisės vairuoti atėmimas nuo pusmečio iki metų.

„Apie tokius atvejus girdėjome jau anksčiau, aktyviai sekame informaciją, stebime socialinius tinklus, kur šios plėvelės yra pardavinėjamos – pabrėžė Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių poliicjos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra.

Pasak jo, tokia plėvelė ant numerių galėjo atsirasti, mat vairuotoja siekė išvengti atsakomybės už padaromus KET pažeidimus. R. Kemzūra perspėjo, kad tokios plėvelės naudojimas lyg liūto tampymas už ūsų, mat anksčiau ar vėliau tokie automobiliai pateks į pareigūnų akiratį, o vairuotojui teks ne tik susimokėti nemažą baudą, bet ir „pailsėti“ nuo vairavimo.

Kiek anksčiau šiemet policijos pareigūnai pričiupo vairuotoją, kuris tokia pat šviesą atspindinčia plėvele taip pat padengė savo automobilio valstybinio ženklo numerius. Tuo,kad numeriai neatsispindi ir nesimato, policija įsitikino pašvietusi į juos blykste.

Nubaudė daugiau nei 300

Kaip „Lietuvos ryto televizijai“ pasakojo Lietuvos Kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys, bandymų, kai vairuotojai bando apgauti greičio matuoklius, ne vienas – vien šiemet baudas teko skirti daugiau nei 350 kartų.

„Plėvelės, dažai, lipni juosta – bandoma įvairiai. Kartais nurodomi melagingi duomenys, kas vairavo, išvis nenurodoma. Būna atvejų, kai purvu bandoma paslėpti numerį, nors keliuose valstybiniai numeriai privalo būti švarūs ir aiškiai matomi“, – akcentavo V. Grašys.

Pasak pareigūnų, dažniausiai tokių priemonių imasi greičio mėgėjai, tačiau išaiškėjus pažeidimui, skiriama bauda dažniausiai yra kur kas didesnė nei už greičio viršijimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)