Vilniaus miesto mero pavaduotojas Vytautas Mitalas savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalino reportažo iš LNK žinių ištrauka, kurioje matyti, kad „Volvo“ vairuotojas, sutrikęs dėl naujos eismo tvarkos, nusprendė pasielgti ypač keistai.

Vyras „Volvo“ buferiu užkabino vieną iš pilonų, kuriais užtvertas eismas, kad vairuotojai nepasuktų draudžiama kryptimi. Tokių reikia ir dėl to, kad dauguma gatvių, kuriomis dabar senamiestyje leidžiamas eismas, tapo vienkryptėmis.

Automobilio užkabintas pilonas nuplešiamas nuo varžto, kuriuo buvo pritvirtintas prie grindinio ir nurieda. O „Volvo“ vairuotojas lyg niekur nieko suka ten, kur eismas draudžiamas, ir nuvažiuoja pasišalinęs iš eismo įvykio vietos.

„O va taip daryti tikrai nesiūlau: ir bamperį nubrozdinsit, ir teks pačiam po to kuoliuko prisukimą finansuoti. „Grinda“, man atrodo, reikės ilgesnių varžtų“, – šmaikštavo V. Mitalas.

Beje, dėl pasišalinimo iš eismo įvykio vietos vairuotojui gali grėsti ir nemenka atsakomybė: 600-850 eurų bauda ir teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 3 metų.

Pasitelks ir kameras

„Delfi“ primena, kad pasikeitus eismo tvarkai, Senamiesčio lankytojai bei gyventojai ir toliau galės privažiuoti automobiliu prie savo namų, darbo vietų ir traukos objektų, tačiau negalės kirsti Senamiesčio.

Sprendimas įvesti kilpinio eismo reguliavimą buvo priimtas, siekiant sumažinti tranzitinį eismą. Šiuo metu tranzitinis eismas Vilniaus širdyje sudaro 40 proc., o rytais – iki 70 proc.

Kaip skelbė naujienų agentūra ELTA, neklusnius vairuotojus tramdyti žadama ir pasitelkus specialias kameras. Vasaros pabaigoje jų Senamiestyje atsiras apie 60. Kameromis bus fiksuojamas automobilio, įvažiavusio į vieną iš kilpų, valstybinis numeris, ir bus nustatoma, ar automobilio vairuotojas nepažeidė galiojančių eismo taisyklių ir važiavo tik taip, kaip leistina.

Tiesa, kol kas vairuotojai bus įspėjami dėl pažeidimų, tačiau ne baudžiami. Visgi Vilniaus miesto savivaldybė pabrėžė, kad jau yra susitarusi su miesto policija dėl pažeidimų stebėjimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)