Naujasis „VW Passat“ markės automobilis Kauno rajono savivaldybei kainavo 27 tūkst. eurų, dar 1,7 tūkst. eurų policija sumokėjo už jame sumontuotą specialią įrangą.

Viduje sumontuoti du greičio matuokliai, priekyje ir galinėje dalyje. Jie leidžia fiksuoti visomis kryptimis vykstančių automobilių greitį, tiek policijos automobiliui važiuojant, tiek stovint kelkraštyje.

Pasak policijos atstovų, techninės galimybės leidžia pažeidėjus fiksuoti iki 500 metrų atstumu, tačiau realybėje, priklausomai nuo reljefo, efektyvus matavimo atstumas siekia apie 200 – 300 metrų.

Pristatant naująjį policijos automobilį akcentuota, kad juo patruliuosiantys pareigūnai dirbs nekontaktuodami su pažeidėjais. Tai reiškia, jog eismo taisyklių pažeidimai bus fiksuojami, vėliau vairuotojai sulauks raginimo sumokėti baudas.

Pasak Kauno apskrities policijos atstovų, toks būdas ženkliai sumažina korupcijos rizikas, taip pat atima iš vairuotojų galimybę ginčytis su policininkais.

Kontaktuojama su pažeidėjais bus tik išskirtiniais atvejais, kai užfiksuojamas chuliganiškas vairavimas ar būtina sustabdyti automobilį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)