„Eismas čia apsunkintas, sustatyti lengviesiems automobiliams draudžiantys važiuoti ženklai, bet niekas jų nemato ir nepaiso“, – piktinosi Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėjais redakcijai parašęs vyras.

Pasak jo, nuvažiuoti šioje vietoje reikia viso labo šimtą metrų, tačiau dėl Kelių eismo taisykles pažeidžiančių vairuotojų, šį atstumą tenka važiuoti net ir pusvalandį.

„Pareigūnai nerodo jokios iniciatyvos. Mes jau pavargome klausytis, kad iškvietimas priimtas arba girdėti, kad pareigūnai atvažiuoja“, – pasakojo „Delfi“ skaitytojas.

Ženklų netrūksta

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė „Delfi“ pasakojo, kad šiuo metu Žirmūnų ir Kareivių g. sankryžoje atliekama lietaus sistemos magistralinių tinklų rekonstrukcija.

„Dar gegužės mėnesį „Susisiekimo paslaugos“ užfiksavo rangovo netinkamai atliktus eismo pakeitimus, kurie skubiai pašalinti. Šiuo metu sankryžoje įrengti visi reikalingi kelio ženklai, informaciniai stendai, laikinai pakeistas šviesoforų reguliavimas“, – pasakojo specialistė.

Nepaisant to, pridūrė ji, dalis vairuotojų nesilaiko KET, o tai turi įtakos ir visuomeninio transporto judėjimui. M. Bielinytė pabrėžė, kad tvarką sankryžoje padės reguliuoti policijos pareigūnai, į kuriuos savivaldybės atstovai jau kreipėsi.

Baudų nepaiso

Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Dainius Šalomskas „Delfi“ pasakojo, kad minėta sankryža pareigūnams gerai žinoma.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad kol mūsų pareigūnai dirba, situacija valdoma. Bet kai tik pasitraukia, tai mūsų lietuviams kol neperkasi kelio, jie vis tiek važiuos“ – stebėjosi pašnekovas.

D. Šalomskas pasakojo, kad policija buvo suorganizavusi specialią priemonę, kurios metu stabdė visus, nusprendusius važiuoti pro eismą draudžiantį „plytos“ ženklą. Rezultatas – per dvi valandas nubausti 65 vairuotojai.

„Įsivaizduokite, kokiais kiekiais jie ten braunasi. O kadangi nuolat negalime laikyti ten policijos pareigūnų, susidaro tokios situacijos. Tokie tie mūsų eismo dalyviai“, – atsiduso pareigūnas.

Visgi jis neslėpė, kad policijos pareigūnus, budinčius šioje sankryžoje, vairuotojai matys gerokai dažniau.

„Delfi“ primena, kad už KET pažeidimą, kai vairuotojas nepaiso eismą draudžiančių ženklų, gali būti skirta 30-90 eurų bauda ir teisės vairuoti atėmimas 1-3 mėnesiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)