„Teises“ atėmė keturis kartus

Į policijos akiratį pateko Šalčininkų rajono Turgelių seniūnijos 1996 metais gimęs gyventojas, kuris pirmą kartą KET pažeidė dar būdamas nepatyręs vairuotojas.

Kaip „Delfi“ jau rašė, 2014 m. lapkričio mėnesį jis aplenkė priekyje važiuojantį automobilį ir užblokavo pastarojo automobilio vairuotojui kelią, sudarydamas pavojingą situaciją. Už tai jis buvo nubaustas 175 eurų bauda ir specialiosios teisės vairuoti atėmimu 3 mėnesiams.

Tačiau nepraėjus nei dviem savaitėm, tas pats „ekstremalaus vairavimo mėgėjas“, vairuodamas automobilį ir neturėdamas 2 metų vairavimo stažo viršijo leistiną greitį 32 kilometrais ir už tai buvo nubaustas 159 eurų bauda su teisės vairuoti atėmimu keturiems mėnesiams.

2016 m. gegužę tas pats „aštrių pojūčių mėgėjas“, vairuodamas automobilį BMW, kelyje iš chuliganiškų paskatų, sukeldamas pavojų sau bei kitiems eismo dalyviams darė staigius manevrus važiuojamojoje dalyje, jungdamas automobilio rankinį stabdį ir užblokuodamas galinius ratus, važiavo dideliu greičiu priversdamas automobilį slysti šonu, taip pat tyčia didindamas variklio apsukas ir sukinėdamas vairą, važinėjo per visą važiuojamąją dalį šonu, užmesdamas mašinos galą.

Pažymėtina, kad minėtas „ekstremalių pojūčių mėgėjas“, chuliganiškai vairuodamas kelyje, nesivargindavo automobilį įregistruoti ir apdrausti privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu. Už pastarąją veiką jis buvo nubaustas 280 eurų bauda ir specialiosios teisės vairuoti atėmimu dvylikai mėnesių.

2020 m. balandžio 24 d. Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai surengė policinę priemonę ir 16.30 val. Šalčininkų rajone, Turgelių seniūnijoje, kelyje, kur leistinas važiavimo greitis apribotas iki 70km/val., sustabdė automobilį, kuris važiavo tame kelio ruože 129 km/val. greičiu. Policijos pareigūnai prie automobilio vairo pamatė jau minėtą, praeityje aštuonis kartus už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus baustą, tris kartus teisės vairuoti transporto priemones netekusį, 1996 metais gimusį Turgelių seniūnijos gyventoją. Už pastarąjį pažeidimą jam ketvirtą kartą per neilgąjį, bet „spalvingą“ vairavimo stažą buvo atimta teisė vairuoti transporto priemonę vienam mėnesiui ir paskirta 229 eurų bauda.

Visgi tuo viskas nesibaigs, mat remiantis įstatymais, vairuotojui, kuriam už nusižengimus teisė vairuoti jau buvo atimta kelis kartus, vairuotojo pažymėjimas bus grąžintas ne anksčiau nei po dešimties metų. Policija pabrėžė, kad tai jau antras piktybinis vairuotojas Šalčininkų rajone, kuriam teisė vairuoti atimta dešimčiai metų.

Už ką laukia griežta bausmė?

Kaip „Delfi“ aiškino Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT), atvejų, kai teisė vairuoti gali būti atimta itin ilgam, net 10 metų trunkančiam, laikotarpiui – ne vienas.

Pavyzdžiui, Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo 24 straipsnyje numatyta, kad jeigu asmuo KET pažeidė būdamas neblaivus arba apsvaigęs nuo narkotikų, vaistų ar kitų svaigiųjų medžiagų, ir jam buvo atimta teisė vairuoti dukart, trečias kartas bus lemtingas.

Trečią kartą padarius pažeidimą apsvaigus arba būnant neblaiviam, teisė vairuoti bus atimta ir sugrąžinta ne anksčiau nei po dešimtmečio.

Visgi, nebūtinai KET pažeisti taip grubiai. Štai, pavyzdžiui, už tai, kad vairuotojas važiuodamas naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis rankomis, teisė vairuoti gali būti atimta nuo 1 iki 3 mėnesių. Jeigu toks pažeidimas nuolat pasikartoja, Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo 24 straipsnio 8 dalyje nurodoma, kad jeigu vairuotojo pažymėjimą į stalčių teko pasidėti tris kartus, ketvirtą kartą su teise vairuoti teks atsisveikinti labai ilgam.

LKPT pabrėžia, kad atėmus teisę vairuoti triskart, ketvirtąjį kartą vairuotojo pažymėjimas bus sugrąžintas taip pat ne anksčiau nei po 10 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)