„Delfi“ redakcijai parašė skaitytojas, pasidalinęs BMW automobilio nuotrauka, ant kurio numerio rėmelių aiškiai matyti užrašas „Man pa**bat“, kas stipriai sušvelninus lietuviškai galėtų skambėti kaip „Man nusiš*kt“ ir pan.

„Įdomu, ar toks užrašas yra toleruojamas, ar visgi laikomas neleistinu ir įžeidžiančiu“, – domėjosi redakcijai parašęs vyras.

„Delfi“ primena, kad šis priežodis savotišku virusu socialiniuose tinkluose tapo po to, kai įžūlus pavežėjimo tarnybos darbuotojas iškeikė klientę necenzūriniais žodžiais dėl jos pateiktų pastabų apie jo vairavimą. Išplatintame vaizdo įraše net kelis kartus girdėti, kaip pavežėjas pabrėžia, kad klientė nepamirštų pasiskųsti, įvertinti kelionės neigiamai ir kad jam į visą tai, švelniai tariant, nusispjauti.

Gali nubausti

Kaip „Delfi“ aiškino Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) atstovai, numerio rėmeliai su necenzūriniais užrašais negali būti toleruojami.

„Policija už tokį užrašą asmeniui galėtų taikyti Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 481 straipsnį „Nedidelis viešosios tvarkos pažeidimas“, – sakoma policijos atsiųstame atsakyme.

Šis straipsnis nurodo, kad necenzūriniai žodžiai ar gestai viešose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių ir kiti tyčiniai veiksmai, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį, užtraukia baudą nuo 30 iki 140 eurų.

Pakartotinai nusižengus bauda išauga nuo 140 iki 240 eurų.

„Delfi“ žiniomis, kai kurie vairuotojai, nusprendę automobilius „papuošti“ rėmeliais su necenzūriniais užrašais, jau sulaukė po miestą važinėjančių pareigūnų dėmesio. Kol kas baudos nedalintos, tačiau vairuotojams buvo liepta vietoje rėmelius nusiimti ir pasikeisti kitais, tinkamais naudoti viešai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (465)