Pareigūnai skelbia, kad iš 10 vairuotojų, kuriems iš naujo teks pasirūpinti technine apžiūra, penki vairavo automobilius, penki – motociklus ir motorolerius.

Praėjusią savaitę greičio viršytojams tramdyti jau pradėtas naudoti ir rankinis matuoklis. Juo užfiksuoti 27 pažeidimai. Vienas – ypač įžūlus – 1998 m. gimęs vaikinas šeštadienio, gegužės 23 d. vakare, uostamiestyje, Sausio 15-osios gatve skriejo 103 km/val. greičiu, kai leistinas – 50 km/h. Už šį pažeidimą vairuotojui gresia nuo 450 iki 550 eurų bauda ir teisės vairuoti atėmimas nuo 1-6 mėn.

Mobiliuoju greičio matuokliu užfiksuotas 1471 greičio viršijimo atvejis.

Iš viso per praėjusią savaitę Kelių policijos pareigūnai nustatė 335 Kelių eismo taisyklių pažeidimus. 149 vairuotojai per sankryžą važiavo degant draudžiamam šviesoforo signalui, vienas neturėjo teisės vairuoti.

Pasprukti neišėjo

Atsakomybės neišvengs ir nuo pareigūnų sprukti mėginęs mopedo vairuotojas. Nepaklusęs pareigūnų reikalavimui sustoti, 1996 m. gimęs vaikinas nurūko Taikos pr., suko į Paryžiaus Komunos g., galop metė mopedą ir bandė sprukti pėsčiomis. Paaiškėjo, kad jis neturi teisės vairuoti, mopedas nedraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, jam neatlikta techninė apžiūra. Vaikinui gresia nuo 1150 iki 1450 eurų bauda, gali būti konfiskuota ir transporto priemonė.

Kelių policijos pareigūnams įkliuvo ir du neblaivūs vairuotojai. Gegužės 18 dieną, Šilalės r., kelyje Vilnius – KaunasKlaipėda, 1981 m. gimusiam automobilio „Audi“ vairuotojui buvo nustatytas 1,83 prom. neblaivumas, jis, negana to, neturėjo teisės vairuoti. O gegužės 21 d., 1955 m. gimusiam, traktorių T-16 Klaipėdos rajone vairavusiam vyrui nustatytas 1,25 prom. Neblaivumas.

Plungės rajono pareigūnai prevencinę priemonę kelių eismo taisyklių pažeidėjams išaiškinti gegužės 18-22 dienomis vykdė kartu su UAB "Eurointegracijos projektai" darbuotojais, stebinčiais miesto vaizdo stebėjimo kamerų perduodamus vaizdus. Didžiausias dėmesys skirtas neleistinam mobiliojo ryšio priemonių naudojimui ir sustojimo, stovėjimo, ar lenkimo manevrus reglamentuojančių taisyklių pažeidimams išaiškinti.

Bendromis policijos pareigūnų ir miesto vaizdo kamerų stebėtojų pastangomis iš viso buvo užfiksuotas 41 Kelių eismo taisyklių pažeidimas. 32 vairuotojai mobiliojo ryšio telefonais naudojosi be laisvų rankų įrangos, 8 sustojo ar stovėjo ten, kur tai daryti draudžiama, vienas – kitą transporto priemonę lenkė važiuodamas per pėsčiųjų perėją. Taisykles pažeidę vairuotojai protokolus su jiems skirtomis baudomis gaus paštu artimiausiu metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)