Kaip teigė „Delfi“ šaltiniai, patruliams buvo nurodyta, kad šiuo metu privaloma daugiau dėmesio skirti mobiliųjų įrenginių naudojimui prie vairo.

Šaltiniai tikino, kad pareigūnams taip pat nurodyta ateityje akyliau stebėti ne tik besinaudojančius telefonais, tačiau ir neseginčius saugos diržų, propaguojančius chuliganišką vairavimą bei vairuotojus ir pėsčiuosius, kurie prie pėsčiųjų perėjų nesilaiko jiems numatytų pareigų.

Teiginius laiko nepagrįstais

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja teigė, kad sostinės policijos pareigūnai tokio nurodymo negavo, tačiau paaiškino, kad gegužės mėnesį minėtiems pažeidimams skiriamas dėmesys bus didesnis.

„Atsižvelgus į prižiūrimos teritorijos ypatumus, atliekamą eismo įvykių, jų priežasčių analizę, taip pat į šiurkščių Kelių eismo taisyklių pažeidimų pasikartojimo tendencijas, policijos veikla orientuota į chuliganišką ir pavojingą vairavimą, lenkimo taisyklių pažeidimus, naudojimąsi mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant neturint laisvų rankų įrangos, eismo reguliavimo signalų pažeidimus, vairuotojų pareigų pėstiesiems nevykdymą, dviračių vairuotojų elgesio kelyje kontrolę bei kitus pažeidimus“, – teigė J. Samorokovskaja.

Specialistė aiškino, kad per šių metų pirmus keturis mėnesius policija nustatė 6 192 atvejus, kai vairuotojai mobiliojo ryšio priemonėmis naudojosi neturint laisvų rankų įrangos. Gegužės 11-17 dienomis Vilniaus apskrityje nustatyti 249 tokie pažeidimai.

„Dėmesys skiriamas visiems eismo dalyvių daromiems Kelių eismo taisyklių pažeidimams. Policijos pareigūnai netoleravo ir netoleruos šiurkščių pažeidimų ir asmenys už netinkamą elgesį kelyje atsakomybės neišvengs. Naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant neturint laisvų rankų įrangos – veika, nesusijusi su vairavimu. Toks vairuotojo veiksmas gali turėti įtakos ne tik įvykti eismo įvykiui, bet ir jo galimiems sunkiems padariniams“, – aiškino specialistė.

Daugiau neviešo patruliavimo atvejų

Vilniaus apskrities VPK. atstovė priminė, kad Kelių eismo taisyklėse nustatyta, jog motorinių transporto priemonių, traktorių, savaeigių mašinų vairuotojams draudžiama naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, jeigu jomis naudojamasi rankomis, išskyrus tuos atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis išjungtas. Transporto priemonių vairuotojai turi vengti bet kokių su transporto priemonės vairavimu nesusijusių veiksmų.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad draudimo vairuotojams naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis nesilaikymas užtraukia baudą vairuotojams nuo 60 iki 90 eurų. Be to, už šį nusižengimą gali būti skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo 1 iki 3 mėnesių.

Komunikacijos poskyrio vedėja teigė, kad pastaruoju metu intensyviai taikomi neviešojo patruliavimo bei kiti eismo dalyvių kontrolės metodai, kurie leidžia išvengti pareigūnų kontakto su asmenimis. Specialistė aiškino, kad viena tokių priemonių yra mobilieji greičio matavimo įrenginiai, kurie naudojami avaringuose ir pavojinguose kelių ruožuose, kuriuose daugiausia įvyksta eismo įvykių ar yra tikimybė jiems įvykti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (621)