Vaizdo įraše matyti policijos pareigūnų „Volkswagen Transporter“ mikroautobusas, važiuojantis dviejų juostų kelyje.

Iš paskos važiuojantis vairuotojas įamžino, kaip pareigūnai nusprendžia nepaisyti kelio ženklinimo ir ignoruoti eismo juostas atskiriančią liniją.

Ganėtinai ilgame vaizdo įraše matyti, kaip važiuodami į posūkį pareigūnai kerta ištisinio ženklinimo liniją ir išvažiuoja į priešpriešinę eismo juostą.

Vėliau, grįžę į savo eismo juostą, joje „netelpa“ ir ilgą laiką važiuoja apsižergę skiriamąją eismo juostą, kone kelio viduriu.

Vaizdo įraše priežasčių, kodėl pareigūnai taip elgėsi, nematyti: nėra nei kliūčių, nei kitų transporto priemonių, dėl kurių nebūtų įmanoma tilpti vienoje eismo juostoje.

„Matyt, jiems galima“, – konstatavo vaizdo įrašu pasidalinęs vyras.

Tenka teisinti prieš mokinius

Vairavimo instruktorė Olga Židovlenkova peržiūrėjusi vaizdo įrašą pritrūko žodžių.

Anot jos, ne taip retai tenka teisinti pareigūnus tada, kai pagal KET važiuojant su mokiniu mokomąjį automobilį aplenkia policijos tarnybinis automobilis, viršijantis greitį, tačiau neturėdamas įjungtų švyturėlių ir garsinio signalo.

„Ir ant linijų automobilį pastato, ir posūkyje rankinį stabdį traukia, o sulaukia tik pagrūmojimo pirštu. Jei taip elgtųsi paprastas vairuotojas, tikrai netektų vairuotojo pažymėjimo“, – stebėjosi vairavimo mokytoja.

Kaip tiksliai remiantis KET turėtų būti traktuojamas pareigūnų elgesys, nėra aišku, tačiau kelis kartus iš eilės daromi KET pažeidimai leidžia suprasti, kad mikroautobusą vairavęs pareigūnas galėtų būti baudžiamas pagal Administracinio nusižengimų kodekso 420 straipsnį, nurodantį, kad transporto priemonių vairavimas vienu metu ar paeiliui padarant kelis grėsmę eismo saugumui keliančius eismo taisyklių pažeidimus <...> užtraukia 170-230 eurų baudą. Taip pat privaloma skirti ir teisės vairuoti atėmimą 3-6 mėnesiams.

„Delfi“ susisiekė su Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėju Ramūnu Matoniu, tačiau šis nurodė, kad komentarą dėl esamos situacijos pateiks Klaipėdos apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas, mat pareigūnai – iš Klaipėdos.

Įvykį tiria

Andromeda Grauslienė, Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja, „Delfi“ sakė, kad vaizdo įrašą komisariato vadovybė matė ir su juo susipažino.

„Toks vairavimas nėra toleruojamas, pareigūnams kaip ir visiems eismo dalyviams, privaloma laikytis KET taisyklių. Visuose tarnybiniuose automobiliuose yra vaizdo kameros fiksuojančios vaizdą tiek automobilio viduje, tiek išorėje, tad bus galima nustatyti kokios buvo tokio vairavimo priežastys“, – sakė pareigūnė.

Pasak jos, šiuo metu informacija yra perduoda Kelių eismo tarnybos pareigūnams, o šie, išnagrinėję įvykį, nuspręs, kokia nuobauda už KET pažeidimus turėtų būti skirta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (306)