Primename, kad nukentėjusi vairuotoja pernai balandį iškrito iš daugiaaukštės aikštelės 5 aukšto dėl nenustatytos priežasties pajudėjus jau sustojusiam automobiliui.

Š. m. balandžio pradžioje teismo sprendimas įsiteisėjo. Teismas pažymėjo, kad parkavimo aikštelės statybų projekte buvo numatyti apsauginiai turėklai, kurių paskirtis užtikrinti žmonių ir automobilių saugumą – tačiau jie įrengti nebuvo.

Teisme liudijęs PC „Europa“ pastatą projektavęs architektas Audrius Ambrasas sakė, kad projekte buvo numatyti apsauginiai turėklai per visą parkavimo aikštelės išorinės sienos perimetrą. Projekto pakeitimai, kuriais turėklų būtų atsisakoma, įteisinti nebuvo, tad nėra įrengta beveik kilometras apsauginių turėklų. Jų neįrengus, nuo iškritimo automobilius aikštelėje skiria tik žemi ratų stabdymo borteliai ir ažūrinė aliuminio apdaila.

„Panaikindamas nukentėjusiajai skirtą baudą, teismas atsižvelgė į faktą, kad „Europos“ parkinge nėra įrengti žmonių bei automobilių saugumą privalantys užtikrinti turėklai; o tai ir lėmė automobilio iškritimą ir patirtą sunkų vairuotojos sveikatos sutrikdymą. Šis teismo sprendimas ištaisė policijos tyrimo broką, nes pareigūnams praslydo pro akis akivaizdūs parkingo saugumo trūkumai“, – sakė nukentėjusiai byloje atstovaujantis advokatas Marius Barisevičius.

Pasak jo, automobilių ir žmonių saugumą užtikrinantys apsauginiai atitvarai PC „Europa“ iki šiol nėra įrengti.

Primename, kad dėl minėtos nelaimės PC Europa automobilių aikštelės saugumo ikiteisminį tyrimą atlieka ir Vilniaus apygardos prokuratūra. 2019 m. balandį iš aikštelės 5 aukšto iškritus automobiliui, nukentėjusi vairuotoja atsidūrė reanimacijoje dėl sunkių sveikatos sužalojimų. Tyrimas atliekamas pagal nusikalstamos veikos požymius, numatytus Baudžiamojo kodekso 137 straipsnyje „Sunkus sveikatos sutrikdymas dėl neatsargumo“.

Per stebuklą gyva likusi moteris iš „Europa” savininkų reikalauja atlyginti turtinę ir neturtinę žalą bei siekia, kad apsauginiai turėklai būtų įrengti taip, kaip numatyta pastato projekte.

Automobilių aikštelės savininkai pagal NT registrų centro duomenis yra „Hanner“ teisių perėmėja (AB „Prime location property fund“) ir UAB „BH Europa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)