Kamerą ant šalmo prisitaisiusi motociklininkė visą įvykį nufilmavo. Vaizdo medžiagoje matyti, kaip iš pagrindinio kelio išsukusi motociklo vairuotoja leidžiasi miško keliuku tolyn.

Vairuotoja nuo kelio neišsuko niekur, tačiau netikėtai suprato, kad tiesiai priešais ją – grandinė, nutiesta nuo sklypo tvoros iki priešingoje pusėje esančio medžio.

Motociklininkė dar bandė stabdyti, tačiau sureagavo pernelyg vėlai, todėl trenkėsi į grandinę, krito nuo motociklo. Mergina pasakojo, kad į avarijos vietą išsikvietė ir policijos pareigūnus, ir medikus. Smūgis buvo toks, kad motociklo vairas sulinko, o mergina patyrė menkus sužalojimus.

„Sklypų savininkai užtveria miško kelius, taip sukeldami realų pavojų kitiems. Ar jie, norėdami ramybės, neleidžia sau per daug?“, – piktinosi motociklininkė.

Grandine užsitverti negalima

Lietuvos Kelių policijos tarnybos (LKPT) atstovai „Delfi“ atsiųstame atsakyme pabrėžė, jog Kelių eismo taisyklės (KET) nurodo, kad „eismo dalyviai negali savavališkai perkelti, uždengti, pašalinti arba įrengti eismo tvarką nustatančių techninių priemonių, užtverti kelio, palikti kelyje kokių nors daiktų ar kitaip trukdyti eismui, gadinti kelio, eismo reguliavimo priemonių“.

Anot pareigūnų, jei kelias užtveriamas, užtvaras turi būti toks, kad kiti eismo dalyviai galėtų jį pastebėti ir jis nekeltų pavojaus. Be to, naudojamos priemonės turėtų būti suderintos su policijos pareigūnais.

Peržiūrėję vaizdo medžiają pareigūnai įvertino, kad toks būdas, koks buvo pasirinktas keliui užtverti, yra nesaugus.

„Įrengta grandinė neužtikrina saugaus eismo ir toks kelio užtvėrimas yra negalimas, kadangi kelia nemažą pavojų“, – akcentavo jie, pabrėžę, kadangi į eismo įvykį buvo kviečiami policijos pareigūnai, jie įvykį užregistravo ir gali pradėti tyrimą, o patirta žala galėtų būti atlyginta civiline tvarka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (396)