Jei norite pasiūlyti temą ar idėją, papasakoti savo istoriją, rašykite auto@delfi.lt.

Tačiau policijos pareigūnai po surengtos greičio matavimo akcijos neslepia – vairuotojų, viršijančių greitį tiek daug, kad panašūs matavimai dar tikrai bus rengiami.

Kaip „Delfi“ informavo Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT), balandžio 1-ąją Vakariniame aplinkkelyje eismo priežiūros kontrolę vykdė Lietuvos kelių policijos tarnybos Specialios paskirties skyriaus pareigūnai.

Per valandą čia išaiškinti 74 Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimai, tarp jų – 51 nustatyto važiavimo greičio viršijimo atvejis.

Užfiksuoti 27 vairuotojai, kurie greitį viršijo nuo 21 km/val. iki 30 km/val., 11 atvejų greitis viršytas nuo 31 km/val. iki 40 km/val.

Dar du vairuotojai važiavo leistiną greitį viršydami daugiau kaip 41 km/val. (iki 50 km/val.).

Nustatytas ir vienas atvejis, kai leistinas greitis viršytas daugiau negu 50 km/val. „Škoda Superb“, priklausančio vienai įmonei, vairuotojas važiavo 142 km/val. greičiu, kai leistinas greitis atitinkamame ruože – 90 km/val.

„Ši pažeidimų statistika – per vieną valandą, vadinasi, greičio mėgėjų sostinės Vakariniame aplinkkelyje gana nemažai“, – akcentuojama „Delfi“ siųstame atsakyme.

Prasižengėliai stabdomi nebuvo. Pareigūnai stengiasi vengti tiesioginio kontakto su asmenimis, todėl administracinių nusižengimų protokolai viršijusius greitį pasieks elektroniniu arba paprastu paštu.

Pareigūnai akcentavo ir tai, kad šįkart matavimams buvo panaudotas ne vairuotojams jau gerai pažįstamas „trikojis“ – „PoliScan FM1“, o rankinis greičio matavimo prietaisas „LazerCam“.

Viršijančių greitį netrūksta

Pareigūnai pabrėžė, kad Vilniaus Vakarinis aplinkkelis pasižymi ne tik dideliu transporto priemonių srautu, bet ir šiame kelyje nevengiama viršyti leistino greičio, nors maksimali riba čia – 90 km/val.

„Be to, šis aplinkkelis išsiskiria dar ir tuo, kad yra ne vienas nuvažiavimas iš jo ir įvažiavimas. Dėl to susidaro avarinių situacijų, įvyksta eismo įvykių, kai vairuotojai bando įsilieti į srautą arba iš jo išvažiuoti“, – pabrėžiama „Delfi“ skirtame komentare.

Ir nors vieta, kurią greičio matavimui pasirinko pareigūnai, sukėlė aštrią vairuotojų reakciją bei pyktį, kad yra slepiamasi taip, jog pravažiuojantiems sunku pamatyti, kur stovi pareigūnai, policija akcentavo, kad pasirinkta vieta – atvira ir gerai visiems matoma.

„Vieta pasirinkta dėl pačių pareigūnų saugumo, nes kaip minėta, dirbta esant dideliam eismo intensyvumui“, – pabrėžta komentare.

Pareigūnai pabrėžė ir tai, jog jų sprendimas matuoti greitį nuo viaduko – niekuo nėra išskirtinis, todėl panašių vaizdų galima pamatyti ir ateityje, mat stengiamasi išnaudoti visas galimybes bei turimas technines priemones, kad viešame eisme padaryti KET pažeidimai būtų užfiksuoti.

„Policijos pareigūnai netoleruos daromų šiurkščių pažeidimų ir asmenys už netinkamą elgesį kelyje atsakomybės neišvengs“, – akcentuoja Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (280)