Socialinių tinklų grupėse vairuotojai ėmė dalytis pranešimais apie įvairiose Vilniaus vietose stovinčius mobilius greičio matuoklius ir pareigūnus šalia jų. Internautai rašė, jog „trikojai“ stovi Savanorių pr. prie įvažiavimo į miestą, Nemenčinės pl., Minsko pl., šalia Nemėžio, S. Batoro g. bei Ukmergės pl. prie degalinės „Emsi“.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Dainius Šalomskas patvirtino, kad tokia greičio kontrolė pirmadienį bus vykdoma iki 15.30 val., tačiau vairuotojai tuo stebėtis neturėtų, mat tokios greičio kontrolės priemonės tik dažnės.

Pareigūnas paaiškino, kad penktadienį 4 valandas, nuo 11 iki 15 val., greičio kontrolė naudojant „trikojus“ greičio matuoklius buvo vykdoma 7-iose sostinės vietose: Nemenčinės pl. prie „Norfos“ parduotuvės, už Nemėžio važiuojant į Kuprioniškes, S. Batoro g., Ukmergės pl. prie „Mototojos“ salono, Savanorių pr. ir Vaduvos g. sankirtoje, Molėtų pl. ir A2 kelyje prie posūkio į Tarandę.

D. Šalomskas teigė, jog per 4 val. policijos pareigūnams pavyko užfiksuoti 384 pažeidimus, o tokių, kurie leistiną greitį viršijo daugiau nei 50 km/val., buvo bent 10. Pareigūnas aiškino, kad tokie pažeidėjai turės ne tik sumokėti nuo 450 iki 550 eurų piniginę baudą, tačiau ir ieškoti kitų būdų keliauti, mat už tokį pažeidimą teisė vairuoti atimama nuo 1 iki 6 mėnesių.

Pareigūnas neslėpė, kad toks vairuotojų greičio fiksavimas, kai vienu metu skirtingose miesto vietose dirbs 7 „trikojai“, bus vykdomas ir ateityje – bent kartą per savaitę.

Vilniaus apskrityje per vasario mėnesį naudojant mobilius greičio matuoklius buvo užfiksuoti 3825 pažeidėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (351)