„Policija paskelbė „trikojų“ vietas. Sąraše Naujosios Vilnios Pramonės gatvės nebuvo, bet šiandien policija statė „trikojį“. Tai kaip su tuo sąrašu yra iš tikrųjų“, – svarstė sunerimęs „Delfi“ skaitytojas.

Matuos ir kitur

„Delfi“ kalbintas Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) viršininkas Vytautas Grašys akcentavo, kad tai, jog yra paskelbtos gatvės ir vietos, kur gali stovėti „trikojis“, neįpareigoja pareigūnų greičio kontrolę vykdyti tik numatytuose taškuose.

V. Grašys aiškino, kad įvairių miestų policijos komisariatai vietų sąrašą sudarė remdamiesi avaringumo statistika bei kontrolę numatė pavojinguose kelio ruožuose, vis tik tai nereiškia, kad matuoklis negali stovėti kitoje vietoje.

„Policijos komisariatai privalo atsiskaityti visuomenei apie kriminalines situacijas, o kartu ir pranešti apie avaringiausius kelio ruožus, gatves ar keliukus, kur dažniausiai įvyksta eismo įvykiai. Būtent tokie ruožai ir yra įvardinti, kur bus matuojamas vairuotojų greitis, tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad bet kurioje kitoje vietoje nebus matuojamas greitis“, – paaiškino Kelių policijos tarnybos viršininkas.

V. Grašys informavo, jog pareigūnai nuolat analizuoja informaciją, todėl pranešdami apie naujas vietas, kur gali stovėti „trikojis“, jie įspėja vairuotojus, kad atitinkamas kelio ruožas priskirtas prie avaringiausių šalies vietų.

„Trikojų“ buvimo vietos Vilniuje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)