Statė pusmetį

Skaitytojas Airidas „Delfi“ redakcijai atsiuntė nuotraukas, kuriose užfiksuota eilė automobilių, pastatytų šalia A. Goštauto gatvės esančioje gatvėje. Skaitytojas piktinosi, kad jau pusė metų šioje vietoje pats, o kartu ir būrys kitų vairuotojų, statosi automobilius, tačiau praėjęs penktadienis baigėsi ne taip kaip kitos dienos.

„Penktadienį dar tik artėdamas prie automobilio pamačiau, kad už visų toje eilėje stovėjusių automobilių valytuvų užkišti geltoni lapeliai – baudos. Iškart apsidairiau, galvojau, kad gal pasikeitė tvarka ir pats to nepastebėjau, tačiau apėjęs visą ratą įsitikinau, kad toje vietoje nestovi jokie stovėjimą draudžiantys ženklai, jie yra tik kitoje kelio pusėje, o automobiliai šioje vietoje stovi ne pirmą dieną“, – piktinosi skaitytojas.

Automobiliai ant šaligatvio

Airidas pripažino, kad radęs baudos lapelį susimąstė, ar šis nebus skirtas už tai, jog po automobilių ratais neva driekiasi šaligatvis, tačiau netrukus šią mintį nuvijo į šoną. Anot jo, toje vietoje esančios plytelės nėra kilstelėtos aukščiau, kaip priklausytų šaligatviui, tad, suprato jis, būtent taip yra įrengiamos stovėjimo vietos automobiliams.

Problema – neapdairumas

Vilniaus miesto savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė patvirtino, kad skaitytojo mintys neapgavo, mat toje vietoje „Sustoti draudžiama“ ženklo nėra, nes bet kuriuo atveju, Kelių eismo taisyklės (KET) nurodo, kad transporto priemonėms stovėti ant pėsčiųjų takų ar šaligatvių yra draudžiama.

„Ši teritorija neturi įrengtų, specialiai suformuotų stovėjimo vietų ar kito specifinio požymio, dėl kurio galėtų būti laikoma stovėjimo aikštele. Kelio ženklo, draudžiančio statyti automobilius šioje vietoje nėra, tačiau tai nesudaro pagrindo laikyti šios vietos stovėjimo aikštele“, – teigė savivaldybės atstovė.

Automobiliai ant šaligatvio

M. Bielinytė atkreipė dėmesį, jog remiantis Administracinių nusižengimų kodeksu, už stovėjimą draudžiamoje vietoje, numatyta piniginė bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Tiesa, savivaldybės atstovė patvirtino, jog šioje vietoje automobilių stovėjimas nedraudžiamas, todėl automobiliai gal būti pastatyti lygiagrečiai su šaligatviu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)