Nauji darbo pažymėjimai

2016 m. kovo 1 d. įsakymu Nr. 1V-155 „Dėl Vidaus tarnybos sistemos pareigūno tarnybinio pažymėjimo blankų privalomųjų formų aprašų ir Vidaus tarnybos sistemos pareigūno tarnybinio pažymėjimo išdavimo, keitimo, grąžinimo, naikinimo ir paskelbimo negaliojančiu tvarkos aprašo patvirtinimo", patvirtintos naujo pavyzdžio policijos pareigūno tarnybinio pažymėjimų forma.

Policijos departamentas informavo, kad iki naujos tvarkos įsigaliojimo dienos išduoti policijos pareigūnų tarnybiniai pažymėjimai galioja, bet ne ilgiau kaip iki šiuose tarnybiniuose pažymėjimuose nurodytos jų galiojimo datos.

Naujo ir seno pavyzdžio policijos tarnybiniai pažymėjimai

Pasibaigus pažymėjimų galiojimo datai, policijos pareigūnams bus išduodami naujo pavyzdžio tarnybiniai pažymėjimai.

Kaip turi stabdyti su žymėtu automobiliu

Kaip aiškino Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis, jeigu pareigūnas uniformuotas, automobilio vairuotojui jis gali nurodyti sustoti duodamas signalą lazdele arba modamas skrituliu su raudonu atšvaitu, skersai judėjimo krypties. Taip pat vairuotojui sustoti gali būti liepta per garsiakalbį.

Uniformuoto policijos pareigūno reikalavimas sustabdyti transporto priemonę taip pat gali būti išreiškiamas įjungus specialiomis spalvomis nudažyto ir policijos ženklu pažymėto automobilio švieslentę su užrašu „Stop policija“ arba „Stop“.

Be to, automobilis gali būti stabdomas važiuojant policijos tarnybine transporto priemone, įjungus jos mėlynos (mėlynos ir raudonos) spalvos švyturėlį (švyturėlius) ir specialiuosius garso signalus. Šiuo atveju pareigūnai turi privažiuoti prie stabdomos transporto priemonės iš galo ir reikalavimą sustoti pareikšti žodžiais per garsiakalbį.

Policijos pareigūnas stabdydamas transporto priemonę tamsiuoju paros metu, turi vilkėti uniformą, su šviesą atspindinčiais elementais (vilkėti specialiąsias liemenes, mūvėti rankogalius ar turėti kitų šviesą atspindinčių elementų).

Keliuose, kur eismui abiem kryptimis yra ne daugiau kaip 4 eismo juostos, policijos stabdomi vairuotojai privalo sustoti dešiniajame kelkraštyje, o kai jo nėra – prie dešiniojo važiuojamosios dalies krašto. Keliuose su skiriamąja juosta privalo sustoti tik ta pačia kryptimi judančios transporto priemonės.

Policija

Kaip stabdoma su nežymėtu automobiliu

Vairuotojai, kuriuos stabdo nežymėtas policijos automobilis, turėtų atkreipti dėmesį į kelis aspektus.

Pirmiausia, patruliuodami nežymėtu policijos automobiliu pareigūnai niekada neužkers kelio ir nestabdys prieš akis. Norėdami sustabdyti vairuotoją, policijos pareigūnai signalizuos įjungę specialiuosius šviesos signalus (švyturėlius) arba per garsiakalbį lieps sustoti.

Kaune policijos pareigūnai vykdė prevencines priemones

Pabrėžiama, kad nežymėto policijos automobilio švyturėliai yra matomi 360 laipsnių kampu. Stabdydami vairuotoją nežymėtu policijos automobiliu, pareigūnai visą laiką važiuos jam iš paskos.

Išskirtiniais atvejais policijos pareigūnai gali prisigretinti prie vairuotojo transporto priemonės, kad jis pastebėtų uniformuotus pareigūnus. Šie papildomai išreikš signalą lazdele arba modami skrituliu su raudonu atšvaitu skersai juodėjimo krypties, taip pat per garsiakalbį liepdami sustoti.

Taip pat gali būti panaudota švieslentė su užrašu „Stop policija“ arba „Stop“. Tie, kurie abejoja, ar juos stabdo pareigūnai, gali paskambinti ir 112 ir gauti visą reikiamą informaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)