Po automobilio ratais Kluonalių kaime žuvo tamsiu paros metu be atšvaitų keliu ėjęs vyras. Kita nelaimė primena, kad ir vairuotojams negalima prarasti budrumo – ties Kvecių kaimu dėl slidžios kelio dangos susidūrus sunkvežimiui ir lengvajam automobiliui, žuvo pastarojo vairuotoja, keleiviai – moteris ir vaikas – buvo sužaloti.

Kretingos rajono PK Bendruomenės pareigūnai praėjusią savaitę vykdė prevencines priemones rajono mokyklose. Grūšlaukės, Baublių, Darbėnų, Salantų ir kitų švietimo įstaigų mokiniams, Dienos veiklos centro lankytojams pravesti mokymai saugaus eismo tema, primintos pagrindinės kelių eismo taisyklės, kartu su Lietuvos kelių direkcijos atstovais dalyti atšvaitai.

Prevencinės priemonės eismo saugumui gerinti vykdytos ir kituose apskrities rajonuose. Plungės rajono pareigūnai ypatingą dėmesį skyrė pėsčiųjų daromiems kelių eismo taisyklių pažeidimams.

Patruliuojant skiriamaisiais ženklais nežymėtu tarnybiniu automobiliu, buvo nustatyti 6 pažeidimai – nubausti 4 taisykles pažeidę pėstieji ir 2 dviratininkai. Skuodo rajono pareigūnai, patikrinę 12 transporto priemonių, nustatė du kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Atkreipė dėmesį triukšmadariai

O Klaipėdos Kelių policijos pareigūnai penktadienio vakare policinę priemonę atliko Molo gatvėje. Šioje gatvėje gyvenantys žmonės dažnai skundžiasi, kad prie molo vakarais ir naktimis dažnai važinėja automobiliai su perdirbtais duslintuvais, jų „riaumojimas“ trikdo gyventojų ramybę, trukdo miegoti.

Pareigūnai sustabdė ir patikrino 22 automobiliai. Du – „Volkswagen“ ir „Honda“ buvo su perdirbtomis variklio išmetamųjų dujų sistemomis, o skleidžiamas garsas nustatytą leistiną ribą viršijo 2,4 ir 8,2 decibelo. Abu automobilius vairavo merginos, joms skirtos 25 eurų baudos ir panaikintas automobilių techninės apžiūros galiojimas.

Vykdant policinę priemonę pareigūnų dėmesį atkreipė automobilis „Toyota“, iš kurio sklido garsi muzika.

Pamatęs policininkus, vairuotojas staiga pasuko į kitą gatvę. Sustabdžius minėtą automobilį paaiškėjo, kad jį vairavo neblaivus – 0,64 prom. – Albanijos pilietis, studijuojantis vienoje iš Klaipėdos aukštųjų mokyklų. Vaikinas aiškino, kad išnuomotu automobiliu su merginomis važiavo prie molo.

Romantiškas pasivažinėjimas neblaiviam studentui kainuos mažiausiai 800 eurų, jis mažiausiai metams neteks ir teisės vairuoti.