Šiaulių Kelių policijos tarnyba atsižvelgdama į vairuotojų norą žinoti, kur ir kodėl gali būti tikrinamas jų greitis, paaiškino, jog vietos, kuriose turėtų būti matuojamas transporto priemonių greitis, nustatomos remiantis pagrindiniais kriterijais:

  • „Juodosios dėmės“ – kelių ruožai, kuriuose per metus fiksuotas ne vienas eismo įvykis;
  • įrengtos pėsčiųjų perėjos;
  • fiksuota padidinta avarijų tikimybė (išanalizuoti avaringi ir pavojingi kelių ruožai, kuriuose dažniausiai įvyksta ar yra didelė tikimybė įvykti eismo įvykiams dėl greičio viršijimo);
  • fiksuojamas didelis transporto priemonių srautas;
  • gaunami gyventojų skundai dėl leistino greičio viršijimo atvejų, pažeidžiant Kelių eismo taisykles;
  • įsikūrusios ugdymo įstaigos.


Negana to, policija pasidalino ir gatvių sąrašu, kuriame surašyti keliai, kuriose pareigūnai vykdys greičio kontrolę naudodami mobilius greičio matavimo įrenginius. Nors apie pareigūnų darbą ženklai nepraneš, eismo dalyviai apie tai gali sužinoti iš anksto.

Greičio matuokliai Šiauliuose

„Siekiant stiprinti transporto priemonių greičio kontrolę, neseniai pradėti naudoti trikojai greičio matuokliai. Išanalizavę situaciją Šiaulių mieste, pateikiame vietų, kuriose tikslinga atlikti greičio kontrolę, sąrašą. Policija greičio kontrolę planuoja vykdyti atsižvelgiant į šį sąrašą ir tose vietose, kur bus poreikis sudrausminti eismo dalyvius“, – socialinio tinklo paskyroje rašė pareigūnai.

Apie trikojų gaimą buvimo virtą pranešė ir Marijampolės apskrities policija.

„Sužeistųjų eismo įvykiuose pernai padaugėjo: 2019 m. jų Marijampolės apskr. VPK aptarnaujamoje teritorijoje registruota 187 (2018 m. - 162, 2017 m. - 154). Marijampolės sav. sužaloti 44 asmenys, Vilkaviškio r. sav. - 54, Šakių r. sav. - 50, Jurbarke – 15, Kazlų Rūdos ir Kalvarijos sav. - po 12 žmonių“, – skelbė pareigūnai.

Greičio matuokliai Marijampolėje

Marijampolės apskrities policija pranešė, jog atsižvelgiant į tai greičio kontrolės priemonės bus vykdomos avaringiausiuose kelių ruožuose ir vietose, kur bus poreikis sudrausminti eismo dalyvius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (183)