„Kelių ereliu“ praminto BMW vairuotojo siautėjimą vyras užfiksavo Vilniuje, Ukmergės gatvėje.

Vaizdo įraše matyti, kaip vaizdo registratorių naudojantis autombilio vairuotojas važiuoja trečiąja eismo juosta, aplenkia lėčiau judantį automobilį, tačiau persirikiuoti į dešiniau esančią eismo juostą nebando.

Neilgai trukus iš dešinės išneria BMW, kurio vairuotojas metasi į kairę be jokio posūkio signalo ir iš karto spaudžia per stabdžius. Spusteli ne šiaip, o kaip reikiant sulėtėja, tad vairuotojui, prieš kurį įlindo BMW, teko kaip reikiant stabdyti.

Po pavojingo manevro BMW važiuoja toliau, tačiau vos po akimirkos priešais jį nuskrieja „Honda Jazz“ vairuotojas. Pastarasis parodo posūkį, persirikiuoja tiesiai prieš BMW ir stabdo ir, neilgai trukus, rikiuojasi į pirmąją eismo juostą. Tiesa, galima nuspėti, kad vairuotojas stabdyti sugalvojo todėl, kad išvydo Ukmergės g. esantį stacionarų greičio matuoklį.

Manevras kainuos brangiai

Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT) DELFI atsiųstame atsakyme paminėjo, kad BMW vairuotojas padarė net du nusižengimus.

„Manome, kad BMW vairuotojas galbūt pažeidė Kelių eismo taisyklių (KET) 82.2 papunkčio reikalavimus „Vairuotojas privalo įspėti atitinkamos krypties posūkių šviesos signalais, prieš persirikiuodamas, prieš lenkdamas ir baigdamas lenkti, prieš apvažiuodamas kliūtį ir baigdamas ją apvažiuoti“, – akcentuojama policijos atsakyme.

Tačiau tai – ne vienintelis pažeidimas. Pareigūnų nuomone, BMW vairuotojas pažeidė ir 135.4 KET punktą, nurodantį, kad vairuotojui draudžiama staiga stabdyti, jeigu tai nėra būtina eismo saugumui.

„Atsižvelgiant į visa tai, BMW vairuotojas, manome, galėtų būti patrauktas administracinėn atsakomybėn pagal Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 420 straipsnį“, – komentuoja pareigūnai.

ANK 420 straipsnis apibrėžia pavojingą ir chuliganišką vairavimą. Priklausomai nuo to, kokiais būtų pripažinti BMW vairuotojo manevrai, jam grėstų 170-230 arba 450-550 eurų bauda. Be to, jei vairuotojo veiksmai būtų pripažinti pavojingu vairavimu, jis netektų teisės vairuoti 1-6 mėnesiams, jeigu veiksmai būtų pripažinti atliktais iš chuliganiškų paskatų, toks elgesys baigtųsi teisės vairuoti atėmimu 2-3 metams.

Užkliuvo ir filmavęs vairuotojas

Pareigūnų dėmesį atkreipė ir vaizdo įrašo autorius. Anot DELFI komentarą parengusių pareigūnų, jeigu būtų žinomi šio vairuotojo duomenys, jis taip pat galėtų būti baudžiamas.

„Vairuotojas galbūt pažeidė KET 119 punkto reikalavimus, kadangi privaloma važiuoti kuo arčiau dešiniojo važiuojamosios dalies krašto“, – komentuoja policijos pareigūnai.

Be to, pareigūnams į akis krito ir įvykį filmavusio vairuotojo važiavimas tarp dviejų eismo juostų. Anot jų, šitaip buvo pažeistas KET 117 punktas, nurodantis, kad „jeigu važiuojamoji dalis horizontaliojo ženklinimo linijomis ir (arba) kelio ženklais suskirstyta į eismo juostas, transporto priemonės turi važiuoti šiomis juostomis. Užvažiuoti ant brūkšninių horizontaliojo ženklinimo linijų leidžiama tik persirikiuojant į kitą eismo juostą“.

„Turint būtiną informaciją apie šios transporto priemonės vairuotoją, jis taip pat manome galėtų būti patrauktas administracinėn atsakomybėn“, – akcentuoja pareigūnai, pabrėžę ir tai, kad eismo dalyvių elgesys grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu, todėl visais atvejais vairuotojai turi atsakingai elgtis kelyje ir nesudarinėti avarinių situacijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (567)