To paties pareikalavo ir keli Seimo nariai, nurodę, kad dėl nežymėtų pareigūnų radarų keliuose, esą, kilo nemažai neramumų, o vairuotojai, užuot vairavę, nerimaudami žvalgosi į pakeles.

Nepaisant to, dalis vairuotojų į kilusį šaršalą reaguoja ironizuodami ir pasakoja apie keliones užsienyje bei itin brangiai kainavusias nežymėtų radarų nuotraukas jose.

„Vokietijoje kolegą nufotografavo į obelį atremtas maišas. O Austrijoje lyg niekur nieko matuokliai krūmuose „tupi“, – pasakojo kanalo „Motorai“ žurnalistas Jurgis Paplaitis.

Dar kitas pastebėjo, kad netgi dabar galiojanti riba – pažeidimas fiksuojamas tik tada, kai viršijama 20 km/val. ir daugiau – yra aukštoka.

„Galėtų būti, kaip Norvegijoje, kai jei viršiji daugiau nei 10 km/val., žinai, kad teks susimokėti. Ir ne 30 eurų“, – sakė kitas.

Greičio matuoklio pristatymas Vilniuje

Treti pasiūlė pasižiūrėti į Šveicariją, kur vairuotojų elgesį riboja daugybė paslėptų ir gerai matomų bei lengvai atpažįstamų greičio stebėjimo kamerų.

Būtent greičio matuokliams skirtą vaizdo įrašą nufilmavo ir vienas vairuotojas, važinėjantis Šveicarijoje. Jo užfiksuotuose kadruose – gausybė pačiose įvairiausiose vietose įrengtų greičio stebėjimo įrenginių.

Pavyzdžiui, viename pirmųjų kadrų matyti, kaip greičio stebėjimo įrenginys – pievelėje, skiriančioje skirtingos krypties eismo juostas. Jo padarytame vaizdo įraše matyti ir metalinėse, niekuo neišsiskiriančiose, dėžėse įrengtos kameros, taip pat – ir trikojis, prieš kurį nėra jokių ženklų.

Jis pasidalino ir informacija, kokio dydžio baudą užtraukia greičio viršijimas Šveicarijoje. Štai gyvenomosiose vietovėse ar aplink jas 1-5 km/val. viršytas greitis reiškia, kad teks mokėti apie 37 eurus siekiančią baudą, tą patį padarius greitkelyje, bauda sieks apie 18 eurų.

Greičio viršijimas nuo 6 iki 10 km/val. užtraukia didesnę baudą. Už nusižengimą, padarytą gyvenvietėse teks sumokėti apie 112 eurų. Jei greitis viršytas 11-15 km/val., bauda išauga iki 233 eurų, o viršijus iki 20 km/val., prireiks keliauti į teismą ir išgirsti sprendimą ten. Tam, kad greičio viršijimas greitkelyje baigtųsi teismu, užtektų leistiną ribą viršyti 26 km/val.

Dar griežčiau yra tai, kad jeigu viršytumėte greitį gyvenvietėse daugiau nei 25 km/val., 30 km/val. užmiestyje ir 35 km/val. greitkelyje, toks nusižengimas baigtųsi įrašu kriminalinių nusikaltimų registre. Jeigu nusižengimas kartojasi, teisės vairuoti galite netekti net ir visam gyvenimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (404)