„Facebook“ grupėje „Reidas Vilniuje“ buvo išplatinta nuotrauka, kurioje užfiksuotas miesto viešojo transporto autobusas priešpriešinėje eismo juostoje. Šalia matyti ir su avarine šviesos signalizacija stovintis „Audi“ automobilis.

Kaip paaiškino Vilniaus vyriausiojo komisariato pareigūnai, šalia Šilo tilto buvo užfiksuotas techninis eismo įvykis, kurio metu nei vairuotojai, nei keleiviai nenukentėjo. Vis tik kodėl autobusas atsidūrė priešpriešinėje eismo juostoje, pareigūnai įvardinti negalėjo.

Vilniaus miesto savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė paaiškino, kad įvykis įvyko tuo metu, kai autobusas bandė apvažiuoti priešais stovėjusį automobilį, kuris blokavo kelia.

Dėl sustojusio automobilio autobuso vairuotojas negalėjo pasukti į kairę, todėl nusprendė kliūtį apvažiuoti. Specialistė teigė, jog autobuso vairuotojui išvažiavus į priešpriešinio eismo juostą, žalia šviesoforo šviesa užsidegė automobiliams, važiuojantiems Šilo tilto link.

Automobilių srautas buvo per didelis, todėl „Audi“ vairuotojui nepavyko saugiai prasilenkti su autobusu – įvyko susidūrimas.

M. Bielinytė sakė, kad eismo įvykio aplinkybes aiškinosi į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai, tačiau įmonės turimais pirminiais duomenimis, kaltais pripažinti abu vairuotojai.

Policijos pareigūnai paaiškino, kad gautame pranešime apie įvykį buvo minima, kad vairuotojai dėl kaltės nesutarė, tačiau savivaldybės įmonės specialistė teigė, kad vairuotojai vienas kitam pretenzijų neišreiškė ir kaltę pripažino.

Kokia atsakomybė laukia autobuso vairuotojo, M. Bielinytė įvardyti negalėjo, mat visas įvykio aplinkybes ir autobuso patirtą žalą įvertins vežėjas UAB „Transrevis“, kuriam ir priklauso eismo įvykyje dalyvavęs 4G autobusas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)