Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos pareigūnai patikrino, kaip vairuotojai pasirengę žiemai, taip pat, ar visi pasikeitė vasarines padangas į žiemines.

Pareigūnų džiaugsmui, absoliuti dauguma vairuotojų buvo pavyzdingi ir ne tik buvo pasikeitę padangas į tinkamas sezonui, bet ir žieminių padangų protektorius nebuvo mažesnis nei rekomenduojamas 3 mm.

Nepaisant to, iš 100 antradienį iki pietų patikrintų vairuotojų, atsirado net šeši, kurių automobiliai vis dar buvo su vasarinėmis padangomis. Pareigūnai perspėjo, kad esant slidžiai kelio dangai, tokios padangos gali tapti eismo įvykio ar rimtų sužalojimų priežastimi.

Už tokį pažeidimą numatytos baudos nuo 30 iki 40 eurų. Jei pažeidimas padaromas pirmą kartą, bauda sieks 15 eurų. Taip pat iškart anuliuojamas automobilio techninės apžiūros talonas.

Be to, vairuotojai turėtų žinoti ir tai, kad jeigu su vasarinėmis padangomis patektų į eismo įvykį ir būtų dėl jo kalti, arba būtų įrodyta, kad eismo įvykis kilo būtent dėl to, kad vieno iš jo dalyvių transporto priemonė yra su vasarinėmis padangomis, draudimo bendrovės turėtų teisę regreso tvarka išsireikalauti išmokėtą kompensaciją už patirtą žalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)