Socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Reidas Vilniuje“ Ozo gatve važiavęs vairuotojas pasidalino užfiksuotu vaizdeliu. „Bolt“ logotipais pažymėto „Toyota Prius“ vairuotojas nusprendė nelaukti, kol Ozo gatvėje susidūrusių automobilių savininkai išsiaiškins įvykio aplinkybes, ir ryžosi automobilius apvažiuoti. Tiesa, tai padarė ne važiuojamąja kelio dalimi, o veja.

Ar tuo metu vairuotojas vežė keleivį, ar važiavo vienas, nėra žinoma, tačiau akivaizdu tai, kad į Kelių eismo taisykles (KET) vairuotojas numojo ranka.

Pavėžėjimo platformos „Bolt“ atstovas Eimantas Balta aiškino, kad tokio vairuotojų elgesio komanda netoleruoja, o keleivių, vairuotojų ir kitų eismo dalyvių saugumas įmonei yra vienas svarbiausių prioritetų.

E. Balta aiškino, kad tokiais atvejais, kai pavėžėjimo paslaugas teikiantis vairuotojas nusižengia KET, įmonė imasi atitinkamų priemonių.

„Vairuotojas yra identifikuojamas, su juo susisiekia mūsų specialistai, kurie įspėja vairuotoją dėl netinkamo elgesio kelyje, edukuoja jį ir daro viską, kad joks kitas pažeidimas to pavėžėjimo praktikoje nepasikartotų. Atvejai, kuomet kartą perspėti vairuotojai nusižengia dar kartą – ypatingai reti ir netoleruojami“, – teigė E. Balta.

Tai, ar vaizdo įraše užfiksuotas vairuotojas už nusižengimą sulaukė atsakomybės, atstovai neatskleidė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)