Nelaimė įvyko sekmadienį apie 10 valandą Sario (Surrey) grafystės ribose einančiame greitkelyje M23, jo atkarpoje ties Hulio (Hooley) kaimu, esančiu pietiniame Londono pakraštyje.

Greitkeliu maždaug 400 senovinių automobilių važiavo į Braitoną (Brighton) – jie dalyvavo kasmetiniame ralyje, kuriam startas buvo duotas Londono centre.

Vienas iš dalyvių, vairavęs 1903 metais pagamintą „Knox Runabout“, nukrypo nuo oficialaus renginio maršruto ir pasuko į greitkelį ir jame susidūrė su sunkvežimiu.

Įvykio vietoje žuvo 116 metų senumo automobilį vairavęs jo savininkas – 80-metis Ronas Carey’us iš Kanados. Kartu su juo važiavusi moteris – teigiama, jog tai jo žmona Billi – avarijos metu sunkiai sužeista, ji greitosios medicinos pagalbos medikų sraigtasparniu nugabenta į vieną iš Londono ligoninių.

Velionis kanadietis įvardijamas kaip milijonierius naftos verslo magnatas.

Tai jau ne pirmas tragiškas eismo įvykis šio ralio metu. Prieš porą metų 68 metų vyro vairuojamas antikvarinis „Mercedes-Benz“ sukėlė avariją, kurios metu sužeisti 6 žmonės ir apgadinti 4 automobiliai, o kaltininkas dėl patirtų sužalojimų mirė praėjus dviem dienoms po įvykio.