Ketvirtadienį Vilniaus miesto savivaldybė patvirtino, kad atnaujintoje Ukmergės gatvės atkarpoje, kuri driekiasi per keturis miesto mikrorajonus, iki šiol galiojusi eismo judėjimo tvarka – keičiama. Kasdien šia gatve automobiliais riedantys vilniečiai turės keisti įpročius.

Miesto gyventojai jau gali matyti įspėjamuosius ženklus, kurie praneša, kad elektromobilių ir taksi eismas A juosta – draudžiamas. Šia juosta nebegalės važiuoti ir automobiliai su keturiais ir daugiau keleivių. A juostą nuo kitų skiria ir guminiai kelio borteliai.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovai aiškino, kad toks sprendimas buvo priimtas siekiant vilniečius paskatinti naudotis viešuoju transportu bei taip sudarant geresnes sąlygas jo judėjimui.

Vilnius prioritetą taiko viešajam transportui, todėl šiemet, baigus tvarkyti beveik kilometro ilgio Ukmergės gatvės atkarpą nuo Šeškinės (greta Šeškinės poliklinikos) iki Ozo (nuvažiavimas į „Akropolį“) viaduko, bus įgyvendintas pilotinis projektas ir „A“ juosta atskira nuo bendro automobilių srauto“, – anksčiau DELFI aiškino Tomas Kamaitis, savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas.

Savivaldybės atstovai pabrėžė, kad tai yra pilotinis projektas, todėl įvertinus eismo judėjimo tvarkos pakeitimo rezultatus, ši tvarka gali būti dar kartą keičiama.

Atlikus pakeitimus bus stebima situacija, vertinamas poreikis ir svarstomos kitos galimos atkarpos bei probleminiai taškai, kur būtų galima atskirti viešajam transportui skirtą „A“ juostą. Jei pastebėsime, kad norimo pokyčio nefiksuojame, svarstysime galimybę juosta taip pat leisti naudotis ir elektromobiliams, 4+ bei taksi“, – kalbėjo T. Kamaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)