Anot „The Guardian“, šis 103 kg svorio tualetas, kurį sukūrė italas Maurizio Cattelanas, praeito mėnesio pradžioje buvo įrengtas Blenheimo rūmuose, kaip meno parodos dalis. Kadangi kūrinys buvo įvertintas daugiau nei 6 milijonais dolerių, buvo paprašyta sustiprinti rūmų apsaugą. Tačiau akivaizdu, kad to neužteko, jog penkis vagis sulaikytų nuo įsilaužimo ir meno kūrinio vagystės.

Vogtu "Volkswagen Golf" iš Blenheimo rūmų  buvo pavogtas auksinis tualetas / Temzės policijos nuotr.

Remiantis Temzės policijos duomenimis, trys įsilaužėliai įsiveržė į Blenheimo rūmus, kad atsuktų tualetą nuo jo tvirtinimų, o likę du laukė lauke. Negana to, už transportą atsakingi vagys laukė vogtuose automobiliuose, o vienas jų buvo „Volkswagen Golf R“. Maždaug 4:50 val. ryte vagims pavyko tualetą išnešti iš rūmų, pakrauti į vieną iš vogtų automobilių ir pasprukti.

Nuo rugsėjo 14-osios iki pat dabar Temzės pareigūnams pavyko atsekti vieną automobilį ir sulaikyti du britus susijusius su apiplėšimu. Vis tik dar trys nusikaltėliai pasisavinę „Golf R“ ir tualetą yra laisvėje. Nepaisant kruopščiai išanalizuotos vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuotos medžiagos, šalies institucijoms nepavyko rasti „Golf“ automobilio. Tiesa, jie mano, kad valstybinių numerių lentelė yra suklastota.

Vogtu "Volkswagen Golf" iš Blenheimo rūmų  buvo pavogtas auksinis tualetas / Temzės policijos nuotr.

Policija neturi įrodymų, kad „Golf“ buvo naudotas tualeto gabenimui, tačiau vadovaudamiesi turimais duomenimi, daro tokią prielaidą. Anglijos pareigūnai ragina visus, kurie mano, kad galėjo matyti šį automobilį, apie tai informuoti policiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)