Daugiau naujienų galite skaityti čia.

Po pietų „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas pasidalino pokalbiu su vienu iš tokios paslaugos tiekėju. Susirašinėjame per „Facebook“ skaitytojas yra tikinamas, jog egzamino išlaikymas yra garantuotas, o patį egzaminą atliks kitas asmuo.

„Paslaugos“ kainą galima pavadinti vienu žodžiu – astronominė. Egzamino išlaikymas pareikalaus piniginę patuštinti 1200 eurais (su 200 eurų avansu).

Tarėsi dėl vairavimo egzamino

Nuo pat pradžių turėtų skambėti pavojaus varpai. Priešingai, nei pavyzdžiui automobilio techninė apžiūra, egzamine turi dalyvauti asmuo, kuris siekia gauti teises, tad savaime suprantama – kitas žmogus už jus negali laikyti egzamino.

Dar vienas momentas: garantija, jog egzaminas bus išlaikytas. Net ir profesionalus vairuotojas egzamino metu gali padaryti kritinę klaidą ir egzamino neišlaikyti, tad jokios garantijos negali būti.

Įdomu tai, jog egzamino kaina „Regitros“ padalinyje yra 31 euras. Jei esate miklūs skaičiuotojai ko gero suskaičiavote, kad už tokią sumą, vairavimo egzaminą galite laikyti netgi 38 kartus. Galima teigi, kad yra paprasčiau ir pigiau išsilaikyti egzaminą pačiam, nekalbant apie faktą, jog siūlomas egzamino „išlaikymas“ yra tik pasipinigavimo šaltinis.

Išlaiko patys, moka sukčiams

Kaip DELFI yra pasakojusi „Regitros“ rinkodaros vadovė Ingrida Kuorytė, neretai sukčiai naivuolius apgauna pasitelkę įtikinėjimo meną.

Žmogui pažadamas neva teigiamas egzamino rezultatas, tačiau iš tiesų jis priklauso ne nuo pažadais besižarstančių sukčių, o nuo paties žmogaus.

„Kitaip tariant, jeigu asmuo savo jėgomis išlaiko egzaminą, po jo sukčiai paprašo pinigų, mat tai, esą, jų nuopelnas. Ir atvirkščiai, jeigu egzaminas neišlaikomas, tada pasakoma, kad esą nepavyko užtikrinti teigiamo įvertinimo ir nieko mokėti nereikia“, – kuriozais, nutinkančiais „Regitroje“, dalinosi pašnekovė.

Ji pastebėjo, kad pastaruoju metu sumenko skaičius tų, kurie socialiniuose tinkluose siūlosi padėti gauti vairuotojo pažymėjimą lengviau, tačiau vis dar pasitaiko atvejų, kai skelbiama, kad padedama išlaikyti egzaminą arba siūloma įsigyti neva tikrą vairuotojo pažymėjimą.

„Visuomenė turėtų nesigundyti tokiais skelbimais ir nepasitikėti nelegalia veikla užsiimančiais asmenimis, kurie gavę pinigus paprasčiausiai pradingsta“, – teigė I. Kuorytė.