Pareigūnai aiškino, kad demaskuoti girtus vairuotojus nėra sunku, mat juos išduoda girtas vairavimo stilius, o tai pastebėję, kiti eismo dalyviai, nelieka abejingi ir apie keistai manevruojantį vairuotoją praneša pareigūnams.

Policijos darbuotojai tikino, kad žmonių, kurie sėda prie vairo neblaivūs, yra įvairių – konkrečią amžiau grupę ar lytį įvardinti būtų sunku. Anot pareigūnų, būtų sunku įvardinti, kurie jų yra kūrybingesni, mat būna pasiteisinimų kone verčiančių iš koto.

Važiavo viena, bet vairuotojas pabėgo

Vieną tokių įvykių pareigūnai užfiksavo rugsėjo 21-osios ryte, kai gavo pranešimą apie Šiauliai –Radviliškis keliu įtartinai vingiuojantį sidabrinį „Hyundai Coupe“. Prie vairo buvusi moteris ne tik pavojingai manevravo, bet ir nė iš šio, nė iš to staigiai stabdydavo. Kai pareigūnai minėtą automobilį sustabdė, jo vairuotoja nepasimetė ir staigiai šoktelėjo iš vairuotojo sėdynės į keleivio vietą. Supraskite, vairuotojas pabėgo.

Neblaivus vairuotojas

Žinoma, pareigūnų tokia apgaulė neįtikino, o 31-erių vairuotojai buvo nustatytas 2,42 prom. girtumas. Tik tada moteris prisipažino, kad vartojo įvairių stipriųjų alkoholinių gėrimų. Paklausta, kodėl sėdo prie vairo, moteris vėl nepasimetė ir atšovė, jog tokio poelgio priežastis – kilęs didelis noras pasiklausyti muzikos, o važiuojančiame automobilyje muzika skamba geriau.

Nesuprato, kad apsvaigo

Dar vieną neblaivią vairuotoją pareigūnai sustabdė rugsėjo 22-osios naktį, Raseinių rajone. Prie BMW 316 vairo sėdėjusiai 18-metei buvo nustatytas 1,63 proc. girtumas. Pati mergina tikino nesitikėjusi, kad nuo kelių kokteilių taip apsvaigsianti, mat priežastis vairuoti buvo noras Raseiniuose pasiklausyti gyvo Natalijos Bunkės koncerto. Po linksmybių iš Kauno atvykusi mergina nė nesumojo, kad vairuoti negali ir patraukė atgal namų link. Visgi linksmybes po koncerto teko pratęsti ne savo, o Raseinių policijos pareigūnų automobilyje.

Visą dieną buvo namuose

Dar viena, lyg iš veiksmo filmo ištraukta istorija buvo užfiksuota Grinkiškyje, kur neblaivus radviliškietis nusprendė sprukti iš eismo įvykio vietos po to, kai su vairuojama „Opel Astra“ atsitrenkė į svetimo kiemo vartus. Pareigūnai gavę pranešimą apie neblaivų vairuotoją pradėjo jo paieškas, tačiau įvykio vietoje jo nebebuvo.

Girtas vairuotojas sumąstė pasislėpti namuose, o kai pagal automobilio valstybinį numerį jo gyvenamoji vieta buvo išaiškinta, svirduliuojantis vyras paaiškino, kad visą dieną buvo namuose, čia išgėrė ir niekur nevažiavo. Visgi įvykio vietoje rastos galinio žibinto šukės su užrašu „Opel“, identiškose vietose apgadintas neblaivaus radviliškiečio kieme stovėjęs automobilis bei nuo variklio gaubto sklidusi šiluma nepaliko abejonių, kad vairuotojas mėgina išsisukti nuo atsakomybės. Patikrinus radviliškiečio blaivumą, nustatytas 1,71 prom. girtumas.

Norėjo naktį parduoti automobilį

Dar viena priežastis sėsti prie vairo išgėrus buvo įvardinta rugsėjo 22-osios naktį Šiaulių rajone, Naisių kaime. Sustabdytas neblaivus ir teisės vairuoti neturintis 37-erių vyras pareigūnams paaiškino, kad sėsti prie automobilio vairo privertė aplinkybės – reikėjo atlikti turėto „Volkswagen Polo“ pirkimo-pardavimo sandorį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)