„Manęs niekas neįleido“, „Nepavyko persirikiuoti“, „Norėjau pasukti“ – tokie ir panašūs pasiteisinimai skambėjo pareigūnams sustabdžius tuos, kurie Ukmergės gatvėje nusprendė spūstį apvažiuoti keliaudami A juosta.

Dalis, nusprendusių pažeisti Kelių eismo taisykles (KET), pareigūnus pamatydavo dar iš tolo ir pasistengdavo sugrįžti į reikiamą eismo juostą, tačiau ne visiems pavyko prasmukti netikėtai. Pareigūnai kai kuriuos gudragalvius susigrąžindavo net iš trečiosios eismo juostos.

Dainius Šalomskas, Vilniaus apskrities Kelių policijos valdybos viršininkas, DELFI akcentavo, kad, visų pirma, reikėtų suprasti, jog Vilniaus mieste pirmenybė teikiama viešajam transportui, tad tiems, kurie nenori stovėti spūstyse, reikėtų priimti tam tikrus sprendimus: važiuoti į darbus anksčiau arba vykti autobusais, troleibusais.

Tomas Kamaitis, Vilniaus miesto savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas, pabrėžė, kad mieste yra apie 30 km viešajam transportui skirtų juostų, ir akiplėšiški bandymai jomis naudotis ir apvažiuoti spūstis ne tik sukelia nepatogumų keliaujantiems viešuoju transportu, bet ir pykdo drausmingus vairuotojus bei pradeda chaosą gatvėse.

Pabrėžiama, kad už važiavimą viešajam transportui skirta juosta tiems, kas to daryti teisės neturi, skiriama 30–90 eurų bauda. Važiuoti viešojo transporto juosta gali dviračiai, mopedai, taksi automobiliai ir viešasis transportas, taip pat, ten, kur pažymėta, ir elektromobiliai bei 4 ar daugiau keleivių turintys lengvieji automobiliai.

Kasmet rudenį į Vilniaus gatves sugrįžus senbuviams, atvažiavus naujokams, srautai išauga maždaug trečdaliu. Maždaug tiek pat padidėja ir gatvėse dirbančių bei eismą reguliuojančių pareigūnų skaičius.

Reidas Vilniuje

Šį rudenį Kelių policijos pareigūnai budi bei reguliuoja pačias judriausias sankryžas mieste: Savanorių prospekto, Tūkstantmečio ir Geležinio Vilko gatvių žiedo, Konstitucijos prospekto, T. Narbuto ir Geležinio Vilko gatvių žiedo, Pilaitės prospekte, Kalvarijų, Kareivių ir Ozo gatvių, A. Goštauto, Žygimantų ir Vilniaus gatvių, Konstitucijos prospekto ir L. Kačinskio gatvės bei Konstitucijos prospekto ir Linkmenų gatvės.

Geltonų „korių“ nepastebi

Užbaigę stebėti „A juostą“, pareigūnai persikėlė greta prekybos centro „Panorama“, kur prasidėjus spūstims eismo dalyviai nusprendžia užblokuoti sankryžą ir sukelia chaosą ne tik čia, bet ir aplinkinėse gatvėse.

Reidas Vilniuje

Čia, sankryžos viduryje, nubraižytas vadinamasis geltonas „korys“, nurodantis, kurios sankryžos vietos šiukštu negalima blokuoti. Kitaip tariant, vairuotojai, išvažiavę į gatvę ir pamatę, kad sankryžoje ar už jos yra susidariusi spūstis, kliūtis, supratę, kad į sankryžą netilps ir ją užblokuos, neturėtų važiuoti ir sustoti toje sankryžos dalyje, kuri pažymėta geltonai.

Tokių vairuotojų pasitaikė ne vienas, ir visi jie sulaukė pareigūnų dėmesio. Laimei, šįkart policijos pareigūnai nedrausmingiems vairuotojams tik priminė KET ir jų nebaudė. Prasižengėlių būtų laukusios 30–90 eurų baudos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (244)