Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika sakė, kad pirmąją rugsėjo savaitę, padidėjus transporto eismo intensyvumui Klaipėdos gatvėse, policijos pareigūnai itin griežtai vertina taisyklių pažeidimus, organizuojami reidai.

„Pažeidėjų skaičius paskelbsime pasibaigus savaitei. Taip, dabar patikriname vietas prie mokyklų, atliekame įvairias priemones, tikriname geltonuosius autobusiukus“, – sakė jis.

M. Džermeika patvirtino, kad itin sustiprintas dėmesys stebint A juostose važiuojančias transporto priemones.

„Klaipėdoje yra nemažai bėdų, pavydžiui, Statybininkų prospekte važiuojantis sunkiasvoris transportas (sunkvežimių eismas čia draudžiamas - aut. past.), ne išimtis - ir A juostų problema, kurią mėginame spręsti“, – kalbėjo M. Džermeika.

Jis teigė, kad penktadienį policijos pareigūnai susitiks su Klaipėdos miesto savivaldybės Transporto skyriaus ir VŠį „Klaipėdos keleivinio transportas“ atstovais.

M. Džermeika kalbėjo, kad A juostose važiuojančius, bet to daryti teisės neturinčius vairuotojus gali fiksuoti ir policijai perduoti miestinių autobusų vairuotojai.

„Esu suinteresuotas, kad kuo greičiau maršrutinių autobusų vairuotojai, kurie turi vaizdo registratorius, mums galėtų tinkamu būdu atsiųsti medžiagą. O aš pažadu, kad informaciją tirsime ir nusižengėlius patrauksime atsakomybėn“, – patikino jis.

Esą ši priemonė galėtų palengvinti ir pačių pareigūnų darbą.

„Galimai net ir nereikės įsikišti policijos patruliams, stovėti A juostoje ir gaudyti važiuojančius automobilius. Tai galbūt atliks autobusų vairuotojai. <...> Manau, kad tai būtų daug efektyviau“, - neabejojo Kelių policijos tarnybos viršininkas.

M. Džermeika kalbėjo, kad dažnas A juostoje važiuojantis vairuotojas, sustabdytas pareigūnų, teisinasi norėjęs tuoj sukti į dešinę, tačiau neva tam kažkas sutrukdė.

„O štai čia autobuso vairuotojas aiškiai užfiksuos, kad vairuotojas pravažiuoja posūkį į dešinę ir nuvažiuoja tiesiai. Tai parodys pažeidimą“, – sakė pareigūnas.